home » Blog » Trends 2019

Reistrends 2019


2019 is begonnen en bied weer nieuwe kansen op prachtige reizen en geweldige avonturen. Reizen word steeds toegankelijker en gemakkelijker waarbij de individuele wensen van de reizigers en nieuwe trends steeds meer de nadruk lijken te krijgen.

 

Volgens Mambo reizen een van de trendsetters in het vernieuwen van de reisbeleving van de reiziger gaan we steeds vaker maar wel korter op vakantie, men wil meer ontdekken en meer zien en het liefst meerdere keren per jaar.

 

Wat ook een trend gaat worden is van online naar offline, reisorganisaties spelen hierop in door locaties aan te bieden waar geen wifi is.

 

Groepsvakanties zijn ook weer helemaal terug waarbij we vooral op zoek zijn naar mooie bestemmingen met gelijkgestemde

 

Bewuster reizen word ook steeds belangrijker en dit gaat ook in 2019 zeker een rol spelen in de keuze die we maken waar we heen gaan en hoe we dat gaan doen. Volgens Mambo reizen, zien we daarom ook een verschuiving van de highlights  naar second best, dus niet waar iedere toerist al naar toe gaat maar juist waar ze niet komen. 

 

Op al deze trends weten reisorganisaties zoals mambo steeds beter in te spelen, de lijfspreuk van Mambo “van het padje” is precies wat de reiziger in 2019 zoekt.

 

Wat populair blijft is dat we in de zomer nog massaal de zon op zoeken waarbij ook bestemmingen buiten Europa het goed doen, denk aan Azië en de USA. In het voor en najaar blijven de stedentrips populair.

 

 

Topbestemmingen die in 2019 een bezoek meer dan waard zijn:

Taiwan

Dit groene eiland is zonder twijfel een van de meest onderschatte bestemmingen in Azië. Je vindt hier prachtige tropische regenwouden, bergen, valleien en vulkaanlandschappen. Dit prachtige land kan ook goed worden verkend met de fiets, Taiwan beschikt over een uitgestrekt netwerk van fietspaden. Ook de liefhebbers van lekker eten kunnen hun hart ophalen op de vele nachtmarkten waar de kraampjes alles lijken te verkopen van rijst tot gebraden python. De stranden in Taiwan zijn ook prachtig en lenen zich uitstekend voor een strandvakantie.

 

De westkust van Australië.

Bijna iedereen kiest voor de oostkust van Australië waar bekende steden zoals Sydney en Brisbane worden bezocht. Maar wie het ongerepte Australië wil ontdekken moet zeker de westkust bezoeken. Met veel woestijn, ongerept natuur en een waanzinnig mooie kustlijn van maar liefst 12.500 km is West Australië een absolute aanrader.

 

Nieuw Zeeland.

Deze bestemming past volgens ons helemaal bij alle trends van 2019, waarbij het milieu en bewust reizen hoog in het vaandel staan. Je kunt hier ook perfect buiten de gebaande paden treden, iets waar veel globetrotters in tijden van de smartphones en digitale verslavingen behoefte aan hebben.

 

China

China is booming met wereld steden als Beijing en Shanghai maakt dit land een razendsnelle ontwikkeling door. Een geweldig land om te bezoeken met enorme contrasten waar de tijd op het platteland nagenoeg stil heeft gestaan.

 

Griekenland

Griekenland heeft even een dip gehad vanwege de crisis maar is nu weer helemaal terug. Griekenland heeft eigenlijk alles van cultuur tot mooie stranden en niet geheel onbelangrijk een geweldig klimaat. Wat absoluut leuk is om te doen is eilandhoppen, zo kom je ook op de wat onbekendere eilanden. Begin bijvoorbeeld in Amorgos en ga dan met de boot naar Naxos en Tinos.

 

Zweden

Ga naar Zweden voor een winteravontuur. Geniet van een hondensledetocht of een scootersafari in de sneeuw Ga ijsvissen en maak een wandeltocht op sneeuwschoenen en laat je in de avond verassen door een prachtige sterrenhemel en als je geluk hebt zie je zelfs het noorderlicht.

 

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is al jaren een van de populairste verre vakantiebestemmingen. Bezoek Kaapstad en doe daarna de bekende tuinenroute en geniet van de prachtige natuur en eindig in het Addo nationale park waar je met je eigen auto op safari kan.

 

Peru

Peru wordt onder reizigers steeds populairder, met het wereldberoemde Machu Picchu de gevarieerde en prachtige kustlijn de betoverende nevelwouden in het regenwoud van de Amazone en de gastvrijheid van de bevolking maken Peru tot een geweldige reisbestemming voor 2019. 

 

Rome

Rome een wereldstad waar vervlogen tijden goed zijn bewaart. Waar je ook bent in de stad, je krijgt het gevoel in een openluchtmuseum rond te lopen. Dankzij de prachtige oude gebouwen, pleinen, fonteinen, ruïnes en markten is overal wel iets te zien. Dit in combinatie met de heerlijke Italiaanse keuken maakt Rome tot een geweldige bestemming voor een citytrip.

 

Miami

Miami staat bekend om de prachtige stranden en het drukke uitgaansleven en trekt al tientallen jaren mensen die op zoek zijn naar een stukje tropisch paradijs. Met het bekende Miami beach het  Art Deco District en de grote pretparken om de hoek maken Miami tot een fijne vakantie bestemming.

 

Kopenhagen

De hippe hoofdstad van Denemarken wordt steeds populairder als citytrip, de stad is schoon, groen en compact en daarmee een voorbeeld voor andere steden. Je ziet steeds meer fietsen in de stad en in de haven kun je zomers een verfrissende duik in het blauwe water nemen. Eeuwenoude paleizen, kerken en pakhuizen staan zij aan zij met gewaagde moderne gebouwen en de voormalige slagerswijk is bezaaid met galerieën en restaurants die hun lokale producten verkopen.

 

Info

 

Mambo reizen, 

Meer dan 25 jaar ervaring met avontuurlijke reizen op maat. 

Mamboreizen.nl

 

The backpackerfamily.nl

Reisinfo en reisblogs

 

Dat 2019 maar een mooi reisjaar mag worden gegroet allemaal en happy travels