home » Blog » Wat te doen in 2018

Waar gaan we heen in 2018


Waar gaan we heen in 2018


2018 is begonnen en het is tijd om weer vooruit te kijken. Er mag weer gefantaseerd worden over de volgende vakantie. En als we de trendwatchers mogen geloven, gaan we weer mooie reizen maken in 2018. Dit zijn de bestemmingen en trends voor 2018.


De Cruises
Een vakantie op een cruise schip is helemaal hot in 2018, was het vroeger vaak oubollig en voor ouderen, nou nu niet meer. De cruise beleeft een comeback en is hard bezig het saaie en dure imago van zich af te schudden en word ook steeds toegankelijker voor gezinnen.


De deel-economie
Road trippen met een huurauto, al dan niet via SnappCar, meerijden via BlaBlaCar of andermans camper huren: delen is het nieuwe kopen. Ook boten, maaltijden en kampeerspullen kunnen inmiddels worden gedeeld. Sharing is caring! Wij doen het al jaren met ons huis en auto via home exchange en dit bevalt ons meer dan goed.
Treinreizen
Niet alleen het cruise schip, maar ook de trein beleeft een comeback! En ik begrijp waarom, want de trein is minstens zo comfortabel als een auto, soms sneller dan een vliegtuig, terwijl je ook nog wat kunt zien onderweg. De ultieme treinvakantie is in elk werelddeel mogelijk en altijd een avontuur.


Egypte terug van weggeweest
Egypte heeft het de laatste jaren niet makkelijk gehad. Er is veel politieke onrust geweest waardoor veel toeristen uitweken naar andere zon zekere bestemmingen. De laatste tijd is de situatie gestabiliseerd waardoor steeds meer toeristen teruggaan naar dit heerlijke vakantieland. De Rode zee bij Egypte is één van de mooiste duik- en snorkel locaties ter wereld.


Zuid-Korea
Zuid Korea heeft de Olympische Winterspelen helemaal omarmd en de bezoekers zijn meer dan welkom. Het land is een show waar het moderne Azië in al zijn glorie vorm krijgt. Wolkenkrabbers bepalen de skyline van de futuristische hoofdstad in Seoul waar het openbaar vervoer super is geregeld. Verder heeft Zuid Korea voor iedereen wat te bieden, zo kun je er geweldige wandelingen maken in sprookjesachtige bergen, surfen, zwemmen en zonnebaden aan de vele zandstranden langs de 2.400 km lange kust.

 

Portugal
Portugal is uit de schaduw van Spanje gekropen en staat nu in de schijnwerpers als vakantie land. In de laatste twee jaar zijn er veel nieuwe museums geopend, en zorgen vele nieuwe restaurants met top koks voor een culinaire opschudding van Lissabon tot de Algarve. Ook de betaalbaarheid van het land en het ongelooflijke natuurschoon maken Portugal nog aantrekkelijker. In 2016 hebben meer dan 300 stranden een Blauwe vlag verdiend en werden er twee nieuwe reservaten benoemd. Portugal is een ware topper voor 2018 met zijn eeuwenoude tradities de vele wijngaarden, prachtige barok-architectuur en een geweldig nachtleven.


Mauritius
Dit Bounty-eiland staat bekend om zijn hemelsblauwe zeeën en prachtige stranden met chique resorts waar je heerlijk kan snorkelen, duiken, kajakken en genieten van de zon. De overheid zet het eiland de laatste jaren goed op de kaart als top bestemming in Afrika. En wat hierbij ook helpt is dat de KLM en Air Mauritius rechtstreeks gaan vliegen op Mauritius vanaf Amsterdam. Het verleden wordt ook niet vergeten in 2018, wanneer het eiland zijn 50 jaar onafhankelijkheid viert.


China
China is enorm, schitterend en vol potentie. Zo is er op grote schaal geïnvesteerd in de hogesnelheidstreinen waarmee het reizen in China veel gemakkelijker is geworden. Met de diversiteit van de steden als Shanghai, Hongkong en Peking heeft China veel te bieden en dit is eveneens van toepassing in het landschap en het klimaat. Het Tibetaans Hoogland, de Chinese laaglanden, de Taklamakan woestijn en de vele rivieren zijn prachtige voorbeelden van het natuurschoon in wat dit prachtige land heeft te bieden en de tijd om dat te gaan doen is nu!


Polen
Polen blijft betaalbaar en word relatief weinig bezocht, terwijl het heel veel heeft te bieden. Voorbij Krakau vind je een waslijst aan hoogtepunten zoals in het noorden de herbouwde oude stad en kustlijn van Gdańsk. Bewonder de prachtige schoonheid van Lublin en de bergen van Zakopane en ga bizons spotten in Białowieża Nationaal Park.


Arizona, VS
Arizona bied je de gelegenheid voor een betaalbaar en toegankelijk avontuur als je overnacht in simpele motels. Bezoek Saguaro National Park met meer 200 kilometer uitgezette wandelpaden en trails. Geniet van de Grand Canyon en ga op avontuur in Monument Valley het decor van vele western films. Het tussenseizoen is ideaal van maart tot mei of september tot oktober.

 

Eolische Eilanden, Italië
Deze fotogenieke eilanden zijn een waar reis paradijs. De zeven eilanden werden op explosieve wijze gevormd en bieden de bezoekers sublieme zeegezichten met zwarte zandstranden en een aantal van de beste wandel en duikgelegenheden in Europa. Deze eilanden zijn nog zeer betaalbaar en bieden een heerlijke mediterraanse vakantie.


Tallinn, Estland
De hoofdstad van Estland is compact, modieus en je krijgt hier écht waar voor je geld. Verken een van de mooiste en oudste steden van Europa al wandelend, slaap in budget hostels, pensions of privéhuizen en geniet van het uitzicht over de Baltische Zee en breng een bezoek aan de oude stad Vanalinn, prachtig gelegen op een heuvel.

 

Detroit, VS                                                                                                                                                                                                     Na jaren van verwaarlozing komt Detroit weer op gang. Jonge creatievelingen hebben oude verlaten gebouwen omgetoverd tot fietsenwinkels, distilleerderijen en galeries. Er komen nieuwe hotels in oude winkelpanden en op ongebruikte parkeerplaatsen. De I can do mentaliteit is bijna tastbaar. Vervallen panden worden opgesierd met muurschilderingen en er komen overal stadsboerderijen en inventieve restaurants op. Kijk bijvoorbeeld naar de innovators die een aftands autodealerpand opkochten om er kunst op te hangen en MOCAD (Museum of Contemporary Art Detroit) was een feit. Detroit een stad die verloedering en leegloop hebben aangepakt en daarmee misschien meer steden wijzen wat de toekomst heeft te bieden.


Kortom er valt genoeg te beleven in 2018, gegroet allemaal en happy travels.


Marcel Ruizendaal

The Backpackerfamily