8 keer gratis in Bijing


8 gratis dingen om te doen in Beijing

Beijing is een dure stad, maar er zijn ook veel gratis en voor niets dingen te doen.

 

 

1.Plein van de Hemelse Vrede.
Het bekendste plein van Beijing en heel China, Iedereen weet wat er zich hier af heeft gespeeld en welke invloed dat heeft gehad. Het Plein van de Hemelse Vrede is een enorm groot en indrukwekkend plein. Je kunt er zonder problemen op (je moet wel even door de veiligheidspoortjes) en hebt vanaf het plein een goed zicht op de Verboden Stad. Ben je op het plein dan kun je ook het mausoleum van Mao bekijken.

 

2.798 art district
798 art district, hier kun je Je gratis leuke galerijen bezoeken en kunst bekijken. Het is alsof je door een outdoor museum loopt. Met zijn vele en leuke winkeltjes , originele souvenirs en gezellige cafeetjes om een lekkere war te drinken.

 

3.Houhai Lake.
Nog zo’n plek die echt heel leuk is om te bezoeken en waar je gratis en voor niets naar toe kunt. Er zijn meerder meren te vinden midden in Beijing en het HouHai Meer is toch wel het leukst. Je kunt er omheen wandelen, verdwalen in de omliggende hutongs en heerlijk mensen kijken!


4.Olympisch Stadion.
2008 was het jaar waarin China de Olympische Spelen organiseerde en een enorm stadion (het vogelnest) uit de grond stampte. En niet alleen een stadion. Ook de water cube werd voor de gelegenheid gebouwd, net zoals er een flink park (Olympic Forest Park) werd aangelegd. De gebouwen staan er nog steeds en worden nog gebruikt.Wil je het Bird’s Nest in dan zal je moeten betalen, maar gelukkig is het ook van de buitenkant heel indrukwekkend!


5.Wangfujing xiao chi jie.
Dit is een plek voor de reiziger met een sterke maag en voor de backpacker die het niet erg vindt om zich, vanwege de drukte, amper voort te kunnen bewegen. Om één of andere reden is de
WangFuJing Xiao Chi Jie enorm populair onder de Chinese toeristen. Als westerling mag je het eigenlijk ook niet missen; het is wel een ervaring! je kunt er de vreemdste dingen eten (sprinkhanen, zeesterren en
zijdewormen), maar gelukkig ook dumplings, baozi of heerlijk zoete kastanjes. Je hoeft natuurlijk niets te kopen (dan blijft het gratis), maar voor 10rmb (ongeveer €1,50) heb je al wat lekkers.


6.Ritan Park.
Vlakbij metrostation Chaoyangmen ligt Ritan park . Het is een ruim opgezet park met bankjes,grasveldjes en genoeg ruimte om . Omdat het wat verder van de hele toeristische plaatsen ligt zul je hier weinige andere Toeristen tegenkomen, waardoor je het echte China ervaart. Er wordt gekaart, Chinees geschaakt, tafeltennis gespeeld en heel wat afgekletst. Neem wat lekker te eten en te drinken mee en je kunt hier prima een middagje in het park zitten genieten van het Chinese leven.


7.Nanluoguxiang.
Nanluoguxiang is een van de vele hutongs die Beijing rijk is en het is ook een van de populairdere. Je vindt deze hutong bij het gelijknamige metrostation aan lijn 6 & 8, in de wijk Gulou. Het is eenpopulaire plek en dat is het met recht. Er zijn tal van leuke bars,winkeltjes en restaurants waar je je uren kunt vermaken.


8.Maliandao Tea Street.
Zuidelijk van het westelijke station in de stad ligt de theemarkt Maliandao. Dit is de grootste theemarkt van Noord-China. Sommige winkels zijn alleen voor de groothandelaren, maar er zijn ook voldoende kleinere winkels waar je zelf thee kunt kopen. Of leuke theepotjes & -kopjes die je mee kunt nemen naar huis als souvenirs.