WHAT IS BACKPACKEN?

Rugzaktoerisme (Engels: backpacking) is een vorm van Reizen, waarbij met name jongeren met een rugzak de wijde wereld intrekken. Vaak zijn de reizen van langere duur en wordt slechts korte tijd op een vaste locatie verbleven. Rugzaktoeristen reizen meestal met een beperkt budget en liften of gebruiken het openbaar vervoer. Vaak verblijven rugzaktoeristen in een jeugdherberg of goedkope hotels. Deze toeristen maken vaak gebruik van specifieke reisgidsen, zoals de Lonely Planet, de Rough Guide, Let's Go, de Trotter of de Footprint.

Soms worden toeristen die een fietsvakantie maken waarbij ze steeds elders overnachten ook tot rugzaktoeristen gerekend, hoewel ze hun bagage niet op de rug dragen. Populaire bestemmingen voor de rugzaktoeristen zijn Zuidoost Azie en Australie.Bron: nl.wikipedia.org

Een van de leukere dingen aan backpacken is het ontmoeten van nieuwe mensen. Veel backpackers beginnen hun reis alleen en ontmoeten dan andere backpackers om verder mee te reizen. Dit allemaal zonder te veel plannen te maken. Uiteraard is het handig – en bovendien ook erg leuk – om je vooraf goed te oriënteren op waar je heen wilt. Door zo min mogelijk vast te leggen behoud je echter de vrijheid om ergens te blijven hangen, of een andere kant op te gaan. In je hostel of bij een  reisbureau die in elke stad te vinden zijn kan je alles gemakkelijk regelen, voor je vertrek hoef je als je het avontuurlijk wil houden dus weinig te regelen.

Voor ons draait Backpacken en reizen voornamelijk om vrijheid, het ontmoeten van nieuwe mensen en avonturen beleven met het gezin. Als we op reis gaan is het een heerlijk gevoel om zonder veel plannen met je backpack op stap te gaan. Ter plekke bepaal je per dag waar je heen wilt en wat je wilt doen. Het veelzijdige continent Azië en Australie zijn voor ons de ideale backpack bestemingen. Er is ontzettend veel te zien en te beleven. Deze 2 continenten zijn voor iedereen goed te bereizen en bieden voor iedereen wat wils. Op onze site The backpackerfamily  informeren we je over alles wat backpacken te bieden heeft.