Ibiza


De zomervakantie zit er weer op, om het gevoel van vakantie nog even vast te houden gaan we naar Ibiza. Ibiza een eiland, vooral bekend om zijn feesten, boho-vibes, en vrijheid. Maar het populaire eiland heeft meer te bieden en is eigenlijk de perfecte combi van mooie stranden, natuur en plekken waar iedereen zich goed kan vermaken. Bezoek de dorpjes met witgepleisterde muren of neem een yogales aan een verlaten kiezelstrand en geniet van een kop koffie in een stijlvolle koffietent, het kan allemaal op Ibiza.

Op Ibiza is het huren van een auto zeker aan te raden, op deze manier kun je het eiland het beste ontdekken. De vele mooie plekken liggen vaak afgelegen en verspreid over het hele eiland en zijn alleen met een auto goed te bereiken.
Benirras is een van die plekken om te bezoeken, zeker als je op zoek bent naar de echte hippie-vibes waar dit eiland ook bekend om is. Het strand van Benirras vindt je in het noorden van het eiland en elke weekend verzamelen zich hier hippies en toeristen om de zonsondergang met trommels te begeleiden tot deze helemaal is weg gezakt in de zee. Het hele strand van Benirras zit dan vol met mensen die op de meegenomen picknickkleden genieten van een drankje en een hapje. Ga niet te laat want het kan druk zijn, als je aan het einde van de middag gaat kan je eerst nog een verfrissende duik in de zee nemen.
Tijdens ons verblijf op Ibiza hadden wij een villa gehuurd via Belvilla, een mooi wit huis met zwembad omringd door een prachtige tuin met gigantische cactussen en vlak bij het strand. Maar het is vooral het zwembad waar de kinderen zich prima vermaken.
Waar het ook goed toeven is, al hebben wij hier zelf niet geslapen, is de hippie camping La Playa Ibiza waar je kan overnachten in fantastische caravans in toffe kleuren of een nomaden tent die uit het sprookje van duizend en een nacht te lijken komen. Deze camping vind je aan de noord-oost kust van het eiland in de buurt van Es Canar.
Bij Sunset Ashram een populaire beachclub op Ibiza hangt een hele relaxte sfeer waar leuke en interessante mensen komen. Misschien waren de vibes bij Sunset Ashram ook wel extra positief door de prachtige zonsondergang, de live muziek en de geweldige inrichting. Zo lijkt heel Sunset Ashram uit de rotsen te zijn gehakt en is het dak gemaakt van bamboe en versierd met schelpen-slingers.
Ibiza staat ook bekend om haar hippie markten, wij zijn op woensdag naar de hippie markt Punta Arabi geweest deze is van 10u tot 19u geopend. Je vindt hier mooie leren tassen en veel kleding.
In Ibiza stad kun je heerlijk uitwaaien terwijl je een wandeling maakt over de indrukwekkende stadsmuur, en daarna geniet in een van de vele restaurantjes en het lekkere eten.
Tips
Ibiza telt minstens 70 stranden, van kleine baaitjes tot grote stranden. In het noorden en oosten is het wat rustiger, in het zuiden en westen vind je de populaire stranden en beachclubs. Hieronder een paar stranden op een rij:
•Benniras, mooie zonsondergang, fijn strand.
•Cala Xarraca, vredig met veel natuurschoon.
•Cala San Vicente, groot familiestrand.
•Cala d’en Serra, rust en paradijselijk waar je goed kan snorkelen.
•Cala Bassa, mooi familiestrand, vrij druk.
•Cala Conta, druk bezocht, mooi strand met populaire beachclub Sunset Ashram.
•Cala Llonga, leuk familiestrand.
•Cala Vadella, gezellig strand voor iedereen met winkeltjes.
•Las Salinas, populair, trendy, veel celebrities.
In het voor- of najaar is het een stuk rustiger dan in het hoogseizoen, in september wordt het feestseizoen afgesloten en gaan de clubs dicht.

 

Gegroet allemaal en happy travels.

Marcel Ruizendaal