Reis info argentinie


Argentinië  is een land in Zuid-Amerika dat sinds 1816 onafhankelijk is van Spanje. De hoofdstad van Argentinië is Buenos Aires, wat meteen ook de grootste stad van het land is. Een aantal grote steden in Argentinië zijn: Córdoba, Rosario, Mendoza, Tucumán, La Plata, Mar De Plata, Salta en Sante Fe.

Argentinië is  bekend om zijn tango. Een dansstijl die zijn oorsprong vind in Argentinië. Argentinië is ook bekend om zijn rundvlees die groter en malser is dan waar ook ter wereld. Ook het voetbal is een van de drijfveren van Argentinië. Zo komen er veel goede voetballers uit Argentinië zoals Diego Maradona en Lionel Messi. Op het gebied van natuur heeft Argentinië een lange kustlijn met op sommige plaatsen zandstranden. In het water aan de kust van Argentinië komen veel bijzondere diersoorten voor, zoals: walvissen, zeeleeuwen, zeehonden, pinguïns en zeeolifanten. Landinwaarts vind je veel berggebieden en regenwouden. Het land kent wel 32 Nationale parken. Het land staat verder bekend als wintersportbestemming. U kunt er van juli tot oktober uitstekend aan wintersport doen zoals skiën en snowboarden. Daarnaast kunt u gletsjers bezichtigen. Verder kennen we Argentinië nog van Evita, Prinses Máxima en de mooie watervallen van Iguazu.

 

Provincies van Argentinië:

Buenos Aires, Catamarca, Chaco, Chubut, Córdoba, Corrientes, Entre Ríos, Formosa, Jujuy, La Pampa, La Rioja, Mendoza, Misiones, Neuquén, Río Negro, Salta, San Juan, San Luis, Santa Cruz, Santa Fe, Santiago del Estero, Vuurland, Tucumán en de zelfstandige stad Buenos Aires.

 

Officiële naam: Argentijnse Republiek

Continent: Zuid-Amerika

Oppervlakte: 2.780.400 km²

Hoofdstad: Buenos Aires

Inwoneraantal: 41.281.631 inwoners (2012)

Regeringsvorm: Republiek

Hoogste punt: 6.960 m (Aconcagua)

Afstand (Amsterdam – Buenos Aires): 11.434 km

 

De reis erheen

De KLM vliegt als enige maatschappij rechtsstreeks naar Buenos Aires.De Vliegduur is  circa 14 uur.Een andere maatschapijen is ook mogelijk maar dan met een tussenstop  bv via de USA of Madrid. 

Beste reistijd

April, mei, september, oktober en november zijn de beste maanden om naar Noord- en Midden-Argentinië te reizen. U vermijdt hiermee de heetste periode en het massatoerisme. Januari, februari en december zijn de beste maanden om naar Zuid-Argentinië te reizen. In deze maanden vermijd u juist de koudste maanden.

 

Weer en klimaat

Vanwege de omvang van Argentinië kent het land vele klimaten. Daarnaast zijn de winter- en zomermaanden tegenovergesteld met die van Nederland. In de hoofdstad Buenos Aires bedraagt de maximumtemperatuur tijdens de warmste maanden ongeveer 28°C. De winters zijn er mild met temperaturen van rond de 10°C.

 

Taal

Spaans is de officiële taal in Argentinië. Daarnaast wordt er op kleine schaal Guaraní en Quechua gesproken.

 

Reisdocumenten

U dient te beschikken over een geldig paspoort.

Een visum is niet nodig als u korter dan 3 maanden in Argentinië verblijft.

U dient bij vertrek uit Argentinië een vertrekbelasting te betalen van circa 15 euro per persoon.

 

Vaccinatie (inenting)

Voor een bezoek aan Argentinië is het aan te raden één of meerdere vaccinaties te halen.

Voor uitgebreid vaccinatie advies en het maken van een vaccinatie afspraak bij u in de buurt, kunt u terecht bij Meditel reisvaccinaties. U kunt hier ook zien of uw zorgverzekering de vaccinatie(s) vergoedt.

 

Malaria

In de Argentijnse provincies Misiones en Salta komt malaria voor.

 

Geld en Geldzaken

In Argentinië wordt betaald met de Argentijnse peso (ARS). Alle belangrijke credit cards worden geaccepteerd in Argentinie . Een credit card is in de meeste gevallen verplicht indien je een auto gaat huren.Pinnen bij een bankautomaat (ATM) kan natuurlijk ook indien je bankpas is voorzien van een Maestro logo.

 

Tijdsverschil

Tijdens onze zomertijd is het in Argentinië 5 uur vroeger.

Tijdens onze wintertijd is het in Argentinië 4 uur vroeger.

 

Verkeer 

In Argentinië moet u aan de rechterkant van de weg rijden.

 

Elektriciteit

In Argentinië heeft u een verloopstekker nodig.

 

Hulpdiensten

Mocht u in het geval van nood de hulp nodig hebben van politie, brandweer en/of ambulance dan kunt u gebruik maken van onderstaande alarmnummers.

– Politie: 101

– Brandweer: 100

– Ambulance: 107

Op veel plaatsen is ook het internationale 911 nummer te gebruiken.

 

Kraanwater

Het wordt afgeraden om water uit de kraan te drinken.

Indien u niet in de mogelijkheid bent om water in flessen te kopen, kook dan het water gedurende 5 minuten. Na het water afgekoeld te hebben kunt u het veilig gebruiken als drinkwater en voor zaken als tanden poetsen, lenzen schoonmaken en het wassen van groente en/of fruit.

 

Telefonie

De landcode (landnummer) om iemand in Argentinië te kunnen bellen is 0054 of +54.

Wilt u vanuit Argentinië naar Nederland bellen gebruik dan 0031 of +31.

(Als u een landcode gebruikt, moet u de eerste 0 van het te bellen nummer weglaten.)

 

Dan weet je het maar

Vrijwel elk dorpje in Argentinië een goed onderhouden kerk heeft?

De vulkaan Ojos del Salado de grootste actieve vulkaan van de wereld is?

Argentinië een van de grootste wijnproducenten ter wereld is?

Argentinië het eerste land was dat vingerafdrukken als identificatie gebruikte?

Argentinië jaarlijks op 20 juli vriendendag viert?

In Argentinië de oudste dinosaurus botten zijn gevonden?