Goedkope vliegtickets 

Januari is de maand om een vakantie te boeken. Maar niet iedereen heeft een groot budget tot zijn beschikking. En de prijzen van vliegtickets rijzen vaak de pan uit. Ik heb een paar tips voor je verzameld waar je je voordeel mee kan doen.

 

Juiste moment boeken

Je kan honderden euro’s besparen door op het goede moment te boeken. 6 tot 8 weken voor je vertrek zijn je vliegtickets gemiddeld het goedkoopst.

 

Niet vliegen in het hoogseizoen

Het klinkt vrij logisch, maar vliegen in het hoogseizoen, tussen mei en september, is stukken duurder dan in het laagseizoen. Vliegen in de 1e week van november is het goedkoopste, in de 3e week van juli is het duurst.

 

Dinsdagmiddag boeken

En als je dan een vliegticket 8 weken van te voren wil boeken, dan is het ook belangrijk op welke dag je dit doet. Vliegtickets zijn op dinsdagmiddag het goedkoopst. De meeste luchtvaartmaatschappijen publiceren dan hun lastminute-weekenddeals en de prijs van een ticket gaat dan echt omlaag. Geen tijd op dinsdagmiddag? Probeer het dan in de nacht, want dan zijn er ook minder mensen die boeken. In het weekend vliegtickets boeken is ook duurder, want dan zijn de meeste Nederlanders vrij en hebben dan tijd om een vlucht te boeken

 

Niet vliegen in het weekend

In het weekend vliegen is ook duurder dan doordeweeks. Zo is vliegen op dinsdagmiddag of donderdagochtend het goedkoopst.

 

Zoek met flexibele datums

Zit je niet vast aan een bepaalde datum qua reizen? Kies je reisperiode dan zo ruim mogelijk, dat scheelt enorm in de prijs.

 

Zoeken en boeken op 2 computers

Het klinkt een beetje vreemd, maar zoek je vliegticket via de ene en koop je ticket via een andere computer. Je zoekgegevens worden namelijk opgeslagen en onthouden. Internet weet wat je zocht en de prijs zal zo hoger uitvallen. Op de andere computer zullen de prijzen dus lager zijn.

 

Inschrijven

Schrijf je in voor nieuwsbrieven van de luchtvaartmaatschappijen. Zo ben jij de eerste die alle aanbiedingen in de mail krijgt.

 

Bestemming openlaten

Je kunt de bestemming ook openlaten. Zo kijk je dus eerst welke bestemming en reistijd het goedkoopste is. En zo komt er misschien wel een hele verrassende bestemming uit, eentje waar je zelf eerst niet aan gedacht had.

 

Enkele reis

Koop geen retourtje, maar 1 ticket voor de heenreis en 1 ticket voor de terugreis via verschillende luchtvaartmaatschappijen. Een retourtje is namelijk duurder dan losse tickets.

 

Geen pakketreis boeken

Nog 1 laatste tip. Koop je ticket los van je hotel, huurauto en transfer. Pakketreizen zijn namelijk duurder dan losse tickets

Dit waren mijn tips voor goedkope vliegtickets. Een kleine samenvatting van deze tip is: boek 6 weken van te voren je losse vliegtickets op een dinsdagmiddag voor vertrek op een dinsdagmiddag in het laagseizoen. Zit je toch aan het hoogseizoen gebonden en kan je alleen in het weekend vertrekken, probeer dan goed en vaak te vergelijken. Heb je zelf ook nog tips? Laat het ons weten, dan helpen we elkaar ! Succes!