Reis info USA


De Verenigde Staten van Amerika  is een land in Noord-Amerika dat bestaat uit 50 staten en het federaal district Columbia. Twee van de vijftig staten (Alaska en Hawaï) grenzen niet aan de andere staten. De Verenigde Staten van Amerika grenst aan Canada en Mexico (de staat Alaska enkel aan Canada). De hoofdstad van de Verenigde Staten van Amerika is Washington D.C.. Een aantal grote steden in de Verenigde Staten van Amerika zijn: New York, Los Angeles, Chicago, Houston, Boston, Atlanta, Las Vegas, San Fransisco, Phoenix en Detroit.

 

De Verenigde Staten van Amerika wordt gezien als het machtigste land op aarde. Het land staat bekend om heel veel zaken. Denk daarbij maar eens aan Route 66, Wallstreet, gele  taxi’s, central park, Broadway, Hollywood, Coca Cola, Fastfood, legaal wapenbezit en de vele muzieksoorten. Het landschap van de Verenigde Staten van Amerika kent veel verschillen. Zo zijn er bergketens als de Rocky Mountains, rivieren zoals de Mississippi, grote grasvlaktes zoals de Great Plains, zoutvlaktes, woestijnvlaktes zoals Death Valley en verschillende kustlijnen. Het land kent ook vele Nationale parken waarvan Yellowstone de bekendste is. Enkele bekende bouwwerken in de Verenigde Staten van Amerika zijn het Witte Huis, de Big Apple, Empire state building, Mount Rushmore, het Pentagon, het Vrijheidsbeeld en het Washington Monument.

 

Staten van de Verenigde Staten van Amerika:

Alabama, Alaska, Arizona, Arkansas, Californië, Colorado, Connecticut, Delaware, Florida, Georgia, Hawaï, Idaho, Illinois, Indiana, Iowa, Kansas, Kentucky, Louisiana, Maine, Maryland, Massachusetts, Michigan, Minnesota, Mississippi, Missouri, Montana, Nebraska, Nevada, New Hampshire, New Jersey, New Mexico, New York, North Carolina, North Dakota, Ohio, Oklahoma, Oregon, Pennsylvania, Rhode Island, South Carolina, South Dakota, Tennessee, Texas, Utah, Vermont, Virginia, Washington, West Virginia, Wisconsin, Wyoming en het federaal district Columbia.

 

Overzeese gebiedsdelen van de Verenigde Staten van Amerika:

Guam, Puerto Rico, Amerikaanse Maagdeneilanden, Amerikaans Samoa, Noordelijke Marianen, Baker, Howland, Jarvis, Johnston, Kingman, Midway, Palmyra, Navassa en Wake.

 

 

Hoofdstad: Washington D.C.

Inwoneraantal: 314.750.000 inwoners (2012)

Regeringsvorm: Federale republiek

Hoogste punt: 6.194 m (Mount McKinley)

Afstand (Amsterdam – Washington D.C.): 7.842 km

Vliegduur: circa 8 uur

 

Reisadvies

Actuele status: Geen bijzondere veiligheidsrisico’s.

Meer informatie over dit reisadvies vindt u op Rijksoverheid. 

Beste reistijd

Juni, juli en augustus zijn de beste maanden om naar Noordwest-Amerika te reizen.

Mei, juni, september en oktober zijn de beste maanden om naar Noordoost-Amerika te reizen.

April, mei, juni, september en oktober zijn de beste maanden om naar West-Amerika te reizen.

September en oktober zijn de beste maanden om naar Midden-Amerika te reizen.

Maart en april zijn de beste maanden om naar Zuidoost-Amerika te reizen.

In deze maanden heeft u de meeste kans op aangename temperaturen. Bovendien vermijdt u het regen-, orkaan- en tornadoseizoen.

 

Weer en klimaat

De Verenigde Staten van Amerika kent verschillende klimaatzones. Het grootste gedeelte van het land heeft een landklimaat. Rondom Alaska komt een Poolklimaat voor, rondom Arizona een woestijnklimaat en rondom Florida en Hawaï een tropisch klimaat. De temperaturen verschillen dan ook erg per regio. Rondom de hoofdstad Washington D.C. liggen de temperaturen in de zomermaanden rond de 30 graden en tijdens de wintermaanden rond het vriespunt. In het zuidwesten kunnen de temperaturen oplopen tot 45 graden en in het noorden tegen de grens van Canada en in Alaska kunnen de temperaturen dalen tot -45 graden. In de Verenigde Staten van Amerika komen geregeld tornado’s voor.

 

Taal

Engels is de officiële taal in de Verenigde Staten van Amerika. Daarnaast wordt er o.a. Spaans, Frans, Chinees en Vietnamees gesproken.

 

Reisdocumenten

U dient te beschikken over een paspoort dat nog geldig is bij terugkomst in Nederland. Een noodpaspoort wordt niet geaccepteerd.

Een visum is niet nodig als u reist met een vervoermaatschappij die werkt met het ‘visa waiver program’ en korter verblijft dan 90 dagen.

Let op: Sinds 12 januari 2009 moeten reizigers die onder het visa waver program naar de VS reizen, zich uiterlijk 72 uur voor aankomst in de VS registreren. Die registratie bestaat uit het invullen van een vragenlijst via internet: esta.cbp.dhs.gov.

Voor uitgebreide visuminformatie en online aanvraag kunt u terecht bij de Visumcentrale.

 

Vaccinatie (inenting)

Voor een bezoek aan de Verenigde Staten van Amerika heeft u geen vaccinaties nodig.

 

Geld en Geldzaken

In de Verenigde Staten van Amerika wordt betaald met de Amerikaanse dollar (USD).

 

Tijdsverschil

De Verenigde Staten van Amerika valt in zes verschillende tijdzones:

– Eastern time: 6 uur vroeger.

– Central time: 7 uur vroeger.

– Mountain time: 8 uur vroeger.

– Pacific time: 9 uur vroeger.

– Alaska time: 10 uur vroeger.

– Hawaii time: 11 uur vroeger.

 

Verkeer en route

In de Verenigde Staten van Amerika moet u aan de rechterkant van de weg rijden.

 

Elektriciteit

In de Verenigde Staten van Amerika heeft u een verloopstekker nodig. Daarnaast heeft u in sommige gevallen een omvormer nodig.

 

Hulpdiensten

Mocht u in het geval van nood de hulp nodig hebben van politie, brandweer en/of ambulance dan kunt u gebruik maken van onderstaande alarmnummers.

– Politie: 911

– Brandweer: 911

– Ambulance: 911

Met een GSM kan men ook het internationale nummer 112 bellen.

 

Kraanwater

Het water uit de kraan is veilig te drinken.

 

Telefonie

De landcode (landnummer) om iemand in de Verenigde Staten van Amerika te kunnen bellen is 001 of +1.

Wilt u vanuit de Verenigde Staten van Amerika naar Nederland bellen gebruik dan 01131.

(Als u een landcode gebruikt, moet u de eerste 0 van het te bellen nummer weglaten.)

Alle netnummers van de Verenigde Staten van Amerika vindt u op Allareacodes.com.