Top 10 wereldsteden 


Heb jij al één van deze 10 prachtige steden bezocht?

 

Een stedentrip voor een weekendje weg of als onderdeel van een vakantie is altijd leuk en een beleving. Ik heb voor the backpackerfamily.nl een top 10 samengesteld. Uiteraard is schoonheid subjectief en voor een ieder anders maar deze steden voldoen aan alle eisen voor een leuke stedentrip.

 

Amsterdam

We beginnen met onze eigen hoofdstad Amsterdam. Deze stad met zijn vele gezichten biedt historie en tal van monumenten en de culturele mogelijkheden lijken eindeloos. Beroemd om zijn coffeeshops, Red Light District, Rembrand, van Gogh en het rijksmuseum trekt deze stad steeds meer bezoekers. Ook als Nederlander is er nog genoeg te ontdekken en beleven in Amsterdam, huur eens een fiets  en tour over de eindeloze grachten en ga picknicken in het Vondelpark en eindig op de schommel bij de Amsterdam Lookout.

 

Kaapstad 

Qua ligging is Kaapstad moeilijk te verslaan, gelegen aan een prachtige baai en aan de voet van de indrukwekkende Tafelberg. Kaapstad is een hippe stad met leuke wijken, mooie architectuur en goede stranden. En de spectaculaire natuur is nooit ver weg. Ik vond Robben eiland, waar Nelson Mandela het grootse gedeelte van zijn leven gevangen zat, absoluut indrukwekkend en een must do als je in Kaapstad bent.

 

Brugge

Brugge is klein maar fijn en een echte aanrader. Doe net als de Belgen zelf en drink een lekker biertje op een terras op een van de vele mooie pleinen. Of ga varen en bekijk de stad vanaf het water.

 

Wenen

Wenen is een paradijs voor wie houdt van musea, klassieke muziek en mooie historische gebouwen. Vooral de indrukwekkende paleizen van de keizer zijn een populaire attractie. De vele pleinen en prachtige parken zijn ook absoluut een bezoek waard.

 

Melbourne

Deze stad in zuidwest Australië wordt al enkele jaren uitgeroepen tot de meest leefbare stad ter wereld. Het leven in deze stad met zijn Europese uitstraling is geweldig. Als je Australië als reisbestemming kiest, is Melbourne een absolute aanrader. Mooie parken, historische gebouwen en de stranden binnen het bereik van een tramrit.

 

Bangkok

Bangkok de hoofdstad van Thailand kan chaotisch zijn en even wennen, tenminste dat had ik de eerste keer dat ik er was. Maar tussen deze chaos is enorm veel te zien en ontdekken. Denk aan tempels, paleizen en enorme boeddhabeelden. Neem de toeristenboot die stopt bij alle bezienswaardigheden en breng een bezoek aan de bekende Khao San Road en geniet van de chaos die je langzaam zal gaan begrijpen.

 

Barcalona

Barcelona blijft een favoriete citytrip voor velen, betaalbaar en goed te bereiken vanaf de Nederlandse luchthavens. Deze stad heeft het allemaal: zon, zee, strand, architectonische hoogstandjes.

 

Parijs

De vele bezienswaardigheden, musea, sfeervolle straatjes en prachtige pleinen zorgen ervoor dat Parijs al decennia lang een topbestemming is voor toeristen. Jaarlijks bezoeken ongeveer 25 miljoen toeristen de stad van de romantiek. 

 

Singapore

Wie Singapore bezoekt zal zich nimmer vervelen. Deze smeltkroes van Aziatische culturen en de absoluut geweldige  bezienswaardigheden maken deze stad tot een absolute topper voor een stedentrip.

 

New York

The city that never sleeps blijft een magneet voor de vele toeristen die deze stad jaarlijks bezoeken, en terecht. Het is de grootste stad van de VS en hier is 24/7 van alles te beleven. Verbaas je over de torenhoge wolkenkrabbers, ga fietsen door Central Park of vaar naar het Vrijheidsbeeld. In deze stad kun je elke dag een nieuwe wijk bezoeken en een nieuw avontuur beleven.