10 apps voor je reizen


 

Je leeft in een tijd waarin je telefoon je beste vriend is – zo ook op reis. Met deze apps tover je je mobieltje om tot stadsgids, persoonlijke assistent, vertaalcomputer en reisdagboek.

 

1. SOS op reis

Gratis/ iPhone en Andriod
Het is zeker aan te raden deze app de downloaden voordat je op reis gaat. Waar je ook bent, je hebt alle contactinformatie van plaatselijke alarmdiensten bij de hand. Thuis kun je alvast alle informatie over je verzekeringen en gezondheid invullen, zodat je op bestemming altijd goed voorbereid bent Gratis 

 

2. Skyscanner

Gratis / iPhone en Android
Elke luchtvaartmaatschappij biedt tegenwoordig wel een app aan, maar het is toch net iets handiger om ze allemaal bij elkaar te hebben. Skyscanner bespaart je een hoop moeite door alle prijzen in de gaten te houden en te vergelijken. Je vliegt dus altijd voor de laagste prijs.

 

3.WeerOnline

Gratis / iPhone en Andriod
Wat voor weer wordt het morgen op jouw vakantiebestemming? De WeerOnline app beschikt over verwachtingen tot wel veertien dagen over de hele wereld! Je kunt dus ook al even voorpret hebben voordat je vertrekt.4. TripAdvisor (Offline City Guides)

 

4.City Maps 2Go

Gratis / iPhone en Andriod

Ga je vaak naar grootsteden in binnen- of buitenland? Dan heb je City Maps 2Go Pro nodig. Deze iOS-app biedt offline kaarten en reisinformatie voor nagenoeg elke grote stad ter wereld.Gratis | iPhone en Android

 

5. Spotted by Locals

3,99 per stad / iPhone en Android
Eenzelfde idee als TripAdvisor, maar dan net even anders. Deze stadsgidsen zijn samengesteld door locals en bevatten insider info, praktische tips en foto's. Je betaalt ervoor, maar krijgt daar ook iets voor terug: de geheime plekjes en tips die je niet in de reisgids zou vinden. Een minder uitgebreide, maar gratis variant is bijvoorbeeld Triposo.

 

6. Prey Anti-Theft

Gratis / iPhone en Android
Deze app hoop je liever niet nodig te hebben, maar kan in noodgevallen toch wel heel goed van pas komen. Is je telefoon gestolen of kwijt, dan kan je het apparaat via Prey lokaliseren en vergrendelen. Als een ware geheim agent kan je zelfs een foto maken van de persoon die jouw mobieltje in handen heeft – je zou bijna gaan hopen dat iemand je besteelt.

 

7. Foodspotting

Gratis / iPhone en Android
Bekend probleem: je bent net aangekomen op je vakantiebestemming en zoekt naar een goed restaurant. Voor elk etablissement staat iemand te vertellen hoe geweldig het eten binnen is. Wie te vertrouwen? Dankzij Foodspotting kan je je laten leiden door de culinaire expertise van jouw voorgangers door middel van recensies. Mooi detail: het is mogelijk om te zoeken op gerecht – erg handig voor bijvoorbeeld specifieke sushi-liefhebbers.

 

8. Word Lens

Gratis (3,99 per taal) / iPhone
Dit concept staat nog in haar kinderschoenen, maar belooft veel moois voor eenieder die ooit moeilijkheden ondervond door een taalbarrière. Richt je camera op een geschreven tekst en de woorden worden direct door de app vertaald. Zo wijs je dus nooit meer per ongeluk naar 'stierenballen' op een menukaart. De app is weliswaar gratis, maar het downloaden van een talenpakket kost 3,99 – de beschikbare talen zijn op dit moment Spaans, Italiaans en Frans, die ieder worden vertaald van en naar het Engels.

 

9. XE Currency

Gratis / iPhone en Android
Van alle apps die zich bezighouden met geldkoersen – en dat zijn er nogal wat – is deze toch bij uitstek het mooist, gebruikersvriendelijkst en nauwkeurigst. De app begint in eerste instantie met de vijf grootste geldeenheden, maar kan worden uitgebreid met elke mogelijke eenheid, de Bitcoin inbegrepen. Elke tien minuten worden de koersen geüpdatet, dus de gegevens zijn altijd actueel.

 

10. Trip Journal

2,99 / iPhone en Android
Reizen is het verzamelen van herinneringen. En het is natuurlijk het mooist als die herinneringen achteraf op toegankelijke wijze gedocumenteerd zijn. Dit virtuele reisdagboek inventariseert jouw bewegingen via GPS en koppelt deze aan de foto's, video's en notities die je onderweg maakt.