De tuinenroute in Zuid Afrika


 

De tuinen route is één van de bekendste en mooiste autoroutes van Zuid-Afrika. Deze route voert je langs de mooiste stranden en prachtige groene valleien dwars door het groene platteland Zuid Afrika. Onderweg overnachten we in fantastische hotels en hostels, genieten van de Afrikaanse keuken en gaan we op safari in het Addo olifanten park en gaan we walvissen spotten in Hermanus. De tuinen route is Ook vind je aan de Garden Route een aantal van de mooiste accommodaties van Zuid-Afrika en kun je er geweldig eten. Kortom, de Garden Route heeft alle ingre
 

We beginnen in het Addo olifanten park. Dit park is een van de bekendste wildparken in het zuiden van Zuid-Afrika. Het leuke van dit park is dat je het met je eigen auto mag bezoeken. Het eerste deel van het park is dichtbegroeid, waardoor je goed moet zoeken om de dieren te zien. Wanneer je verder doorrijdt, heb je een geweldig uitzicht over het park met de zee op de achtergrond. Een goede plek om veel dieren te spotten is bij de Het park doet zijn naam eer aan, want de hele dag door zul je volop olifanten zien. Naast olifanten zagen wij ook veel wrattenzwijnen, Gnoe’s, schildpadden, zebra’s, vogels en leeuwen. In het park zijn verschillende uitzichtpunten te vinden, waar je (op eigen risico) even je auto kunt verlaten. Wij zijn hier drie dagen gebleven en hebben ook in het park geslapen.
Op slechts 5 kilometer van het Addo olifanten park vind je de Alexandria coastal dunefields. Deze enorme duinen beslaan maar liefst 42 vierkante kilometer en is het grootste onaangetaste duingebied van Zuid-Afrika. Je kan hier geweldig sandboarden.
Jeffreysbaai is een perfecte tussenstop op de weg van de Alexandria Sand Dunes naar Tsitsikamma National Park. Wij stopten hier voor een heerlijke lunch bij Nina’s Real Food, zeker een aanrader! Je kan hier ook geweldig surfen, dit kleine dorpje staat bekend als één van de beste surfplekken van Afrika.
Tsitsikamma National Park is wat mij betreft één van de mooiste nationale parken van Zuid-Afrika. Het park staat met name bekend om het schitterende regenwoud en de adembenemende kustlijn van maar liefst 80 kilometer lang. Je kunt hier geweldige wandelingen maken die je prachtige uitzichten zullen bieden.
Plettenberg Bay is ook een prachtig natuur park waar je eindeloze wandelingen kunt maken door Robberg Nature Reserve.
 Knysna ligt op een half uurtje rijden van Plettenberg Bay. Het hoogtepunt van Knysna zijn de Knysna Heads, waar je een geweldig uitzicht hebt over de lagune. Helaas regent het tijdens ons bezoek. Ik denk dat het uitzicht nog veel mooier is met een zonnetje erbij. We schuilen voor de regen en genieten van een heerlijke brunch bij East Head Café met uitzicht op de Knysna Heads. Echt een aanrader!
Swellendam
Vanuit Knysna rijden we naar Swellendam, een klein dorpje tussen de bergen. We slapen in dit super schattige huisje, midden op het platteland. Je kunt in Swellendam hele mooie wandelingen door de bergen maken. Ook raad ik je aan om ’s avonds te gaan eten bij de Vagebond, waar ze heerlijke boboti serveren.
Hermanus
Er bestaat wat onduidelijk of Hermanus nog tot de Garden Route behoort of niet. Ik raad je hoe dan ook aan om dit gezellige en sfeervolle kustplaatsje te bezoeken wanneer je de Garden Route rijdt. Hermanus staat vooral bekend als dé perfecte plek om walvissen te spotten. Van augustus tot november heb je de meeste kans om deze bijzondere dieren van dichtbij te zien. Wij bezochten Hermanus zelf in september en we zagen al snel twee enorme walvissen zwemmen vlakbij de kust. Helaas hadden we niet genoeg tijd om met een boot de zee op te gaan om de walvissen van dichtbij te spotten, maar ook vanaf de kust is het een geweldig gezicht.
De Whale Coast Route
De Garden Route loopt over in de Whale Coast Route, een route die ik persoonlijk nog indrukwekkender vond dan de Garden Route. We reden door prachtige groene valleien, dwars door de bergen en langs de indrukwekkende ruige kust. Onderweg zagen we onder andere walvissen en pinguïns. Ik raad je dus zeker aan om na de Garden Route ook de Whale Coast Route te rijden. Vanuit de Whale Coast Route kom je uit in Kaapstad, mijn favoriete stad in Zuid-Afrika.

 

Gegroet allemaal en happy travels.

Marcel Ruizendaal