Volg ons op social media

Los angeles naar San Fransisco


2 - 3 dagen  San Francisco

Twee dagen om de bruisende stad San Francisco te ontdekken. Bekijk onder meer Union Square, de prachtige Victoriaanse huizen, Twin Peaks met uitzicht over de stad, de Golden Gate Brug, Fisherman’s Wharf, waar je beslist de bekende clam chowder soep moet proberen, Chinatown en Pier 39 met winkels, restaurantjes, straatmuzikanten en tientallen zeeleeuwen die luid en duidelijk hun aanwezigheid bekendmaken! Een tip is om een tochtje te maken met de historische cable car met de beroemde 'Lombard Street'. En ook niet te missen is een bezoek aan de beruchte gevangenis Alcatraz? Wij raden je aan kaartjes voor af te boeken.

 

dag 4 - San Francisco-Salinas/Monterey

De 17-mile Drive voert je langs een spectaculair grillige kustweg. Onderweg kunt je stops maken in Monterey en Carmel. Monterey is een uniek vissersplaatsje met vele historische locaties zoals Colton Hall, Larkin house en Cannery Row. Een tip is om het Montery Bay aquarium te bezoeken, het grootse aquarium van Amerika. Het intieme kunstenaarsplaatsje Carmel is ook een leuk plaatsje om te stoppen. De stad Salinas is vooral bekend als geboorteplaats van schrijver en nobelprijswinnaar John Steinbeck. Reisafstand ca. 175 km.

 

 dag 5- Salinas-Santa Barbara

Je rijdt verder naar het zuiden en komt langs vele wijngaarden, een proeverij in een van de wijnboederijen mag zeker niet ontbreken. De overnachting is in Santa Barbara, een aangename stad waar altijd een gezellige sfeer hangt. Bezoek hier de missiepost, het Historical Museum, en geniet van de kust en  flaneer over de boulevard? Reisafstand ca. 350 km

 

 dag 6 - Santa Barbara-Los Angeles

Via de prachtige kustroute rij je verder naar de 'city of angels' Los Angeles. Maakt u onderweg een stop in Ventura. Je kunt hier ook een boottocht maken op zoek naar walvissen, dolfijnen en de Californische pelikaan. Wij raden minimaal twee overnachtingen aan in Los Angeles. Reisafstand ca. 160 km.

 

 7 en 8 - Los Angeles

Neem een aantal dagen (minimaal twee) om Los Angeles te ontdekken! Hollywood met de ’Walk of Fame’, Beverly Hills , Rodeo Drive (ga window shoppen in Beverly Hills want echt winkelen is hier peperduur!), Olvera Street en Santa Monica (ook uitstekende shoppingmogelijkheden). In Venice Beach vermaak je je prima door gewoonweg heen en weer te slenteren over de strandboulevard met kunstenaars en straattheaters. Misschien zie je wel een opnamen voor een film of tv-serie! En wat dacht je van een dagje naar de Universal Studio’s, een geweldig pretpark dat geheel in het teken staat van films of Disneyland? 

 

 dag 9 -10 en11 Los Angeles-San Diego

Op naar de tweede stad van Californië, San Diego. Tips om te bezoeken zijn Balboa Park, het historische winkelcentrum Gaslamp Quarter dat het middelpunt van het oude centrum is en de haven Sea Port Village. Geniet van de diverse restaurant, barretjes en boetieks of ontspan aan de prachtige stranden. Reisafstand ca. 190 km. Je kunt hier ook een van de vele pretparken in de omgeving bezoeken. Wat dacht je van Sea World of San Diego Zoo, een van 's werelds beste dierentuinen.