Last minute stedentrip


Wij hebben 5 stedentrips op een rij gezet die je prima last minute kunt regelen voor niet al te veel geld!

Deze steden zijn goed bereikbaar omdat er veel budgetmaatschappijen op vliegen en er is ook voldoende accommodatie te vinden.

Barcelona

Barcelona is een stad gelegen in het noordoosten van Spanje, aan de Middellandse Zee. Deze stad van FC Barcelona en Gaudí is de tweede stad van Spanje. Wat betreft toerisme door Nederlanders is het de grootste stedentrip bestemming. Door de opkomst van de prijsvechters aan het einde van de vorige eeuw werden de vliegtickets naar Barcelona ineens heel erg betaalbaar wat een flinke stimulans is geweest voor het toerisme naar Barcelona. In de zomermaanden komen van oudsher veel toeristen vanuit nabijgelegen badplaatsen richting Barcelona om te winkelen, te genieten van de Spaanse keuken en de vele bezienswaardigheden van de stad te bekijken. Ook in Barcelona zelf kun je uitstekend genieten van het strandleven. Met name het strand van Barceloneta is erg populair vanwege de ligging vlak bij het centrum van Barcelona.

 

Rome

Rome is de hoofdstad van Italië. Voorheen was het de hoofdstad van het Romeinse Koninkrijk, de Romeinse Republiek en het Romeinse Keizerrijk. Nadat Rome eeuwenlang één van de belangrijkste steden ter wereld is geweest, is het nu binnen Europa één van de meest populaire toeristische steden. Men komt massaal naar de overblijfselen kijken van het eens zo machtige Rome. De historische bouwwerken vormen een belangrijk onderdeel van het hedendaagse Rome. Uniek voor de stad is verder de aanwezigheid van het kleinste land ter wereld binnen de stad. Dwergstaat Vaticaanstad is met slechts 0,44 vierkante kilometer oppervlakte een unieke enclave binnen Rome. Vrijwel geen enkele toerist slaat een bezoek aan dit Rooms-Katholieke bolwerk over tijdens weekendje naar Rome.

 

Berlijn

De Duitse hoofdstad Berlijn is een unieke stad vanwege haar geschiedenis, waarbij De Muur de stad zo’n 28 jaar fysiek in twee zones verdeelde. Na de Koude Oorlog en en het herenigen van de Duitse Democratische Republiek en de Bondsrepubliek Duitsland werd Berlijn in 1990 de hoofdstad van Duitsland. De prachtige bouwwerken die al stammen van voor de Tweede Wereldoorlog, gecombineerd met elementen uit de tijd van de tweedeling en de moderne architectuur van de laatste decennia maken van Berlijn een stad die echt de moeite waard is om een paar dagen te bezoeken. Mensen die vroeger Berlijn bezocht hebben ten tijde van de Berlijnse Muur die zullen grote delen van de stad niet meer herkennen. Voor deze stad betekent een top 10 van hoogtepunten dat er helaas een aantal mooie bezienswaardigheden af moeten vallen, want in het geval van Berlijn zouden we gemakkelijk een top 20 samen kunnen stellen.

 

Brussel

Brussel is de hoofdstad van België en wordt ook gezien als de hoofdstad van Europa omdat het bestuurlijk centrum van de Europese Unie in Brussel is gezeteld. Je vind binnen Brussel een groot aantal Europese instellingen zoals de Europese Commissie en het Europees Parlement. Omdat naast alle Europese organisaties Brussel tevens het hoofdkwartier voor de NAVO is, is de stad op Washington D.C. na het grootste politieke centrum ter wereld. Brussel heeft genoeg te bieden en is een bezoek meer dan waard. 

 

Parijs

Parijs is de hoofdstad van Frankrijk en wordt gezien als één van de wereldsteden. In de metropool wonen en werken maar liefst ruim 11 miljoen mensen, waarmee de stad veruit de grootste van het land is. De vele bezienswaardigheden, musea, sfeervolle straatjes en prachtige pleinen zorgen ervoor dat Parijs al decennia lang een topbestemming is voor toeristen. Jaarlijks bezoeken ongeveer 25 miljoen toeristen de stad van de romantiek. In Parijs is zo enorm veel te zien dat het niet is te doen om alles in één weekend te zien. Parijs is ook een uitstekende stad om te winkelen, al decennia lang is Parijs één van de modehoofdsteden van de wereld.

 

Gegroet allemaal en happy travels.

Marcel Ruizendaal