Cryptocurrency en reizen


Cryptocurrency is een veelbesproken onderwerp de laatste tijd en blijkt steeds meer nieuwe delen van de samenleving binnen de dringen waaronder ook het reizen. We zijn nu nog gewend om onze reizen te boeken via de traditionele kanalen en die geboekte reizen ook in geld te betalen, maar gezien de recente populariteit van de cryptocurrency en de ongekende groei, beginnen steeds meer bedrijven en delen van de samenleving crypto in hun diensten te integreren, mooi voorbeeld hiervan is Elon Musk die recentelijk voor een vermogen in bitcoins stak en aangaf dat het vanaf nu mogelijk is om een tesla af te rekenen in deze bitcions. In het reizen gaan we hierin ook verandereingen zien waarbij het mogelijk wordt om reizen te boeken gebaseerd op de blockchain-technologie en hiermee zal deze technologie in de toekomst een cruciale rol gaan spelen in wereld van het reizen. En dit is goed nieuws voor iedereen waarbij het eenvoudiger, toegankelijker en transparanter zal worden voor de consument.
  
Reizen en vakantie  is voor velen een zeer belangrijk aspect van het leven “in deze tijd van corona merken we hoezeer we het reizen missen” maar reizen kan ook stressvol zijn, zeker voor de wat onervaren reiziger. En de huidige manier van betalen lijkt steeds kwetsbaarder te worden en gevoelig voor aanvallen van buiten. Hoe vaak is het niet in het nieuws dat er weer een betalings systeem is gehackt of dat klanten via fishing van hun zuur verdiende geld zijn bestolen. Met de huidige ontwikkeling van de blockchain-technologie kan dit welicht in de toekomst een stuk veiliger en dit zal het reizen eenvoudiger en toegankelijkr maken. Crypto blijft nieuwe barrières doorbreken om een hoger niveau van gemak te bieden. Hoewel de blockchain-technologie relatief jong en nu nog onvoorspelbaar is, zijn de voordelen uiteindelijk enorm. Wat internet in het verleden heeft gedaan gaat de blockchain-technologie hopelijk in de toekomst doen. En dat zal iedereen en zeker ook de reizigers positief beïnvloeden.
  
We zien nu al dat de cryptocurrency over de hele wereld steeds meer als een gerespecteerde betaalmethode gaat dienen waarbij je nu al een aantal diensten in Cryptocurrency kan verekenen. Er zijn al applicaties beschikbaar die ondernemingen markeren die cryptocurrency in hun systeem hebben geïntegreerd. Er zijn ook steeds meer mensen die zich gaan verdiepen in de cryptocurrency en steken hun geld in een cryptomunt, zoals de Bitcoin, Ethereum en de Cordano. De verwachting is dat in 2021/2022 de blockchain-technologie een enorme vlucht gaat nemen en steeds meer zijn weg zal vinden. 

In het kort enkele voordelen

  • Er is geen tussenkomst van een bank bij een transacties
  • Weinig tot geen transactie kosten
  • De transactie gaat een stuk sneller
  • Cryptocurrencies kan in de toekomst in alle landen worden gebruikt
  • Je kunt geheel anoniem geld verzenden naar iemand
  • Je kunt speculeren op koersstijgingen en -dalingen
  • Er is een groot aanbod aan cryptomunten beschikbaar

 

Marcel Ruizendaal