De USA


De laatste jaren heb ik met mijn gezin veel in Amerika rondgereisd. Met goed geasfalteerde wegen, prima bewegwijzering en een behulpzame bevolking, is Amerika een uitstekend land om zelf per huurauto of camper te bereizen. Met hoogtepunten als de Grand Canyon de bruisende steden New York en San Francisco, de stranden van Florida en de moeder van alle road trips, Route 66 hoort Amerika tot een van onze favoriete vakantielanden.


De laatste keer dat wij in Amerika waren bezochten wij New York. De Big Apple de city that never sleeps zoals Frank Sinatra de stad ooit bezong, en daar is niets aan gelogen. Naar onze mening een van de mooiste, kleurrijkste en overwelvende steden op aarde. New York is de grootste stad van de Verenigde staten en bekend van talloze series zoals CSI New York, Gossip Girl en Sex & The City. Als jij graag steden bezoekt dan moet New York zeker op de lijst staan.


Route 66 nog zo’n icoon uit Amerika en misschien wel de bekendste road trip die je in de wereld kan maken. Wij hebben deze route een aantal jaren geleden gedaan “wat een avontuur, wat een beleving” als je echt van reizen houd de horizon achterna dan is deze road trip echt een aanrader, en voor iedereen met een beetje voorbereiding prima te doen. Deze 4.000 kilometer lange road trip begint in Chicago en voert je naar Missouri het echte Amerika in het hart van het land en naar Kansas de staat van de prachtige prairielandschappen. Van Kansas ga je door naar Texas met zijn oliebaronnen en echte cowboys, waar je kunt overnachten in een van de vele met neon verlichte motels. Na Texas komt Arizona waar je misschien wel een van de bekendste attracties van Amerika kan bewonderen “ de Grand Canyon” uniek en niet te missen als je de Amerika bezoekt. Wij hebben de Grand Canyon vanaf de zuid kant bezocht, je kan het ook via de Noord kant doen maar daar zijn de faciliteiten een stuk minder. Aan de zuid kant zijn een aantal adembenemende uitzichtpunten die je goed met je eigen auto kan bezoeken. Wij hebben niet overnacht in het park zelf “dit is vrij duur”maar 50 km onder het park in de leuke plaats Flagstaff. Vanaf hier gaan we verder naar Californië om te eindigen in de stad van de engelen Los Angeles. De originele route loopt dwars door Beverly Hills en Hollywood en leidt uiteindelijk naar de beroemde Sunset Boulevard in Los Angeles.
Officieel bestaat Route 66 niet meer, in 1985 is de naam opgeheven maar de route is nog springlevend. Nu we toch in Californië zijn kan een bezoek aan San Francisco niet uitblijven de leukste stad in Californië. Dat heeft vooral te maken met de voor Amerika zeer liberale sfeer. Deze fraaie stad heeft veel te bieden voor de toerist. Als laatste wil ik nog een stad noemen die wij vaak hebben bezocht en waar wij altijd weer genieten, Las Vegas. Deze stad ligt midden in de woestijn in de staat Nevada en is vooral bekend vanwege het gokken en de vele casino’s. Maar er is veel meer te doen, alleen de strip is al een beleving om te lopen met zijn vele attractie en enorme hotels die allemaal een eigen thema hebben zoals circus, Venetië of New York. Als je hier heen gaat ga dan door de weeks dan zijn de hotels veel goedkoper.

Tips:New York
Koop een citypass en bezoek 5 attracties dit bespaart je geld. De vijf attracties die wij bezochten waren het 9/11 museum ( indrukwekkend), het Empire state building, een rondvaart door de haven met een prachtig uitzicht over Manhattan, en we bezochten twee museums het American Museum of Natural History en The Metropolitan Museum of Art.

Gratis in new York en niet te missen: Central park de High line,
Times Square in de avond,Staten Island Ferry, Brooklyn Bridge.

Tips:San Francisco
Hop on hop on bus bij de fischermans warf, wij hebben deze 2 dagen gedaan en zo alle bezienswaardigheden bezocht ( het openbaar vervoer in San Francisco is niet altijd even handig en gemakkelijk.