Mambo reizen


Wil jij meer van de wereld zien en je horizon verbreden? Ben jij op zoek naar avontuur? Zoek je ook nog reisgenoten? Dan is Mambo reizen zeker wat voor jou. Wij horen goede berichten over Mambo reizen, als je op zoek bent naar een bijzondere reisbeleving maar je wilt wel dat alles is geregeld? Dan stel ik je voor aan Mambo reizen.


Over Mambo

Wat is er leuker dan je reisbeleving te delen met andere reizigers die hetzelfde zoeken als jij? Avontuur, Adrenaline, Spanning, Ontspanning en een hoop Gezelligheid! Ultieme ontspanning vind je juist door in je vakantie je grenzen te verleggen. Door een bijzondere beleving met andere reizigers te delen, ervaar je dat je makkelijk contacten legt en samen een geweldige tijd beleeft. Vaak ontstaan er nieuwe vriendschappen voor de rest van je leven! Elke Mambo reis is een beleving op zich. Deze past bij de belevingswereld van jonge reizigers met een brede blik op de wereld. Waar we ook heen gaan, we staan met beide benen op de bestemming en reizen in het ritme van het land. We wijken regelmatig af van de gebaande paden om op de mooiste onontdekte paradijsjes te belanden. Onderweg mengen we ons zoveel mogelijk tussen de locals om het leven in een andere cultuur echt te ervaren. Daar waar mogelijk stimuleren we lokale economieën, betrekken locals bij het organiseren van onze reizen om bijzondere culturen in stand te houden en helpen natuur en wildlife te beschermen.

De reizen van Mambo

Al bijna 20 jaar is Mambo dé specialist in avontuurlijke reizen voor jonge sportieve reizigers tussen 16 en 35 jaar. Bij Mambo zit reizen in het bloed. Het is onze lifestyle, die we graag met jou delen. De Mambo reizen worden gemaakt door reizigers, samen met en vóór jonge avontuurlijke reizigers.

De reizen van Mambo hebben meestal een sportief en/of avontuurlijk karakter, maar zijn toegankelijk voor een breed publiek. We zoeken altijd naar de perfecte balans in een reis tussen inspanning, beleving en ontspanning. Een stevige hike wordt afgewisseld met een verfrissende douche onder een prachtige waterval. De Mambo reizen zijn zo opgezet dat je optimaal kunt genieten van natuur, het lokale leven, de cultuur, sportieve activiteiten en de culinaire hoogtepunten. Een Mambo reis is nooit een race tegen de klok. In tegenstelling tot vele andere reisorganisaties hebben wij niet als doel in een zo kort mogelijke tijd het hele land te zien (dan zie en beleef je uiteindelijk helemaal niks). We staan liever een hoogtepunt over om langer te kunnen genieten van het echte (reis)leven. Tijdens een Mambo reis is er veel aandacht voor natuur en cultuur, maar er is ook tijd om te relaxen, gezellig uit te gaan en elkaar beter te leren kennen. We werken met enthousiaste Nederlandse reisbegeleiders en bekwame lokale gidsen en organisaties. Overal waar we komen, tonen we respect voor de natuur en de lokale bevolking. Op deze manier organiseren we nu al jaren onvergetelijke reizen voor jonge sportieve reizigers tussen de 16 en 35 jaar.

Op reis met leeftijdsgenoten

Wanneer je op reis gaat met Mambo kom je altijd in een groep terecht met leeftijdsgenoten. Zo weet je zeker dat je op reis gaat met gelijkgestemde reisgenoten. Mambo hanteert de leeftijdsgroepen: 16-19 jaar, 18-24 jaar, 21-29 jaar en 25-35 jaar.. Het maakt niet uit of je alleen komt of samen met vrienden boekt. Juist door samen het het avontuur aan te gaan leer je je reisgenoten snel kennen.

De Mambo missie

We organiseren reizen voor jonge reizigers die het avontuur samen met andere gelijkgestemde reizigers aan willen gaan. Onze reizen zijn voor reizigers met een flexibele reisinstelling, die open staan voor nieuwe ervaringen, bijzondere ontmoetingen (met locals en reisgenoten), andere culturen en die hun reiservaringen graag delen met elkaar en anderen. We zien reizen als een beleving en ontwikkelen steeds weer nieuwe avonturen. Onze reizen ontwikkelen we samen met inspirerende mensen uit de hele wereld, voor en door jonge avontuurlijke reizigers, waarbij respect voor natuur, cultuur en economische ontwikkeling van de reisbestemming hoog in het vaandel staan. We zien reizen als een beleving, waar je later met veel plezier op terug kijkt en ook je leven verrijkt heeft. Letterlijk een onvergetelijke reiservaring.

De Mambo visie

Op elke bestemming waar wij reizen organiseren bekijken wij op welke wijze het land of de bestemming bijzonder is. Naar Costa Rica ga je voor een ultieme natuurbeleving, naar Cuba voor een reis terug in de tijd en de bijzondere Caribische sfeer van muziek, salsa en rum. Je reist naar Kroatië om op actieve wijze prachtige natuurparken te verkennen en per kajak naar eilandjes te varen om daar te genieten van de mooiste zonsondergang. Naar de Frans Atlantische Kust ga je om de kick van het golfsurfen te ervaren. Zowel in Europa als op verre bestemmingen organiseren we de mooiste avonturen. Waar we ook heen gaan, we staan met beide benen in het land, reizen op een actieve manier in het ritme van het land en mengen ons zoveel mogelijk tussen de locals om de bestemming echt te ervaren. We proeven de lokale cultuur op alle manieren en passen ons aan in plaats van andersom. Onze reisprogramma’s staan nooit voor 100% vast, er is altijd ruimte voor improvisatie om bijzondere belevenissen, die vaak spontaan ontstaan, vooral niet te missen! Van onze reizigers verwachten wij dan ook een flexibele en open reisinstelling. Op onze bagagelijst zal nooit staan dat je je Nederlandse culturele bril mee moet nemen. Laat die thuis en stel je open voor andere culturen. Ontmoet mensen die je in je dagelijks leven niet tegenkomt, probeer eens een gesprek aan te knopen met iemand die geen Engels spreekt en verdiep je in het dagelijks leven in een ander land. Door je onder te dompelen in een andere cultuur verruim je je blik op de wereld en leer je te relativeren.

Ontwikkeling van de Mambo reizen

Wij speuren de hele wereld af op zoek naar bijzondere plekken waar wij jou de mooiste reisavonturen kunnen laten beleven. Daarbij laten we ons inspireren door lokale mensen, door onze reisleiders en steeds vaker ook onze reizigers. Die bijzondere plekken zijn vaak niet de bekende toeristische attracties van een land. De mooiste paradijsjes vind je vaak aan het einde van een slechte weg. Je moet er soms iets meer moeite voor doen om er te komen, maar de beloning is des te groter! Door van de gebaande paden af te gaan leer je een land pas echt kennen, zijn de mensen authentiek en is de natuur vaak ongerept. Mambo organiseert de mooiste ‘off the beaten track’ rondreizen, maar ook zijn we altijd op zoek naar bijzondere plekken om de mooiste surfvakanties, (actieve) strandvakanties of actieve vakanties in de bergen te organiseren. Hier zoeken we geweldige plekken om een relaxte vakantiesetting neer te zetten, waarvandaan we de beste golven zoeken, de mooiste plekjes ontdekken, maar ook het lokale nachtleven verkennen. De massale toeristenbestemmingen slaan wij het liefste over of proberen we op een bijzondere / andere manier te beleven. Op sommige plekken moet je ooit in je leven geweest zijn, maar het is veel gaver om ze te ontdekken op momenten dat de massatoerist er niet is! Want, wat is er nou leuk aan om in een massale stroom toeristen in sneltreinvaart van highlight naar highlight te reizen? Een land ervaar je pas echt wanneer je met beide benen in het land staat en de lokale bevolking ontmoet. Avontuur hoeft niet perse actief te zijn. Je kunt met Mambo bijvoorbeeld in Cuba bij een familie thuis eten, muziek maken met lokale jongeren en salsa dansen tot in de late uurtjes. Soms moet je wel iets meer moeite doen om op de mooiste onontdekte plekjes te belanden. Bij Mambo trekken we regelmatig de (stoute) schoenen aan om een paradijs te verkennen. Het is de ideale manier om optimaal te genieten van een prachtig natuurgebied of in lokale minderhedendorpjes terecht te komen, waar we het nog echt authentieke leven vinden.