USA voorlopig dicht


De USA gaat zoals het er nu naar uitziet niet voor oktober van 2021 open voor toeristen. De verwachting was eigenlijk dat september de grenzen weer open zouden gaan voor toeristen maar de Deltavariant gooit hier behoorlijk roet in het eten. Ook de travelban voor Canadezen reizend naar de USA is inmiddels verlengt tot 21 september 2021. Ongeveer 71% van de (volwassen) Amerikaanse inwoners zijn inmiddels minstens 1x gevaccineerd en het doel is om uiteindelijk minimaal 70% volledig gevaccineerde Amerikanen te bereiken. Het is op dit moment niet bekend vanaf welke datum de grenzen voor de toeristen weer open gaan. Waarschijnlijk komt hier medio september meer duidelijkheid over. Als eerste stap zal echter de grens tussen de USA en Canada weer open moeten gaan.   

Lichtpuntje in deze is wel dat de restricties in Amerika nu worden versoepeld nu zij de laatste fase in gaan. Zo hoeven volledig gevaccineerde Amerikanen inmiddels geen mondkapje meer te dragen, behalve in drukke binnenruimtes, overheidsgebouwen en het openbaar vervoer. Daarnaast mogen volledig gevaccineerde Amerikanen inmiddels ook weer naar Nederland reizen. (Wel vreemd dat Amerikanen wel naar Europa mogen reizen maar Europeanen niet naar de USA)

Voor Canada geldt dat zij op 9 augustus de grenzen voor (volledig gevaccineerde) Amerikanen openen en op 7 september 2021 hun grenzen voor internationale reizigers weer openen. Voorwaarde is dat je als reiziger volledig gevaccineerd moet zijn met een door Canada goedgekeurd vaccin. Canada heeft inmiddels een percentage van 80% van de volwassenen bereikt die een eerste vaccin hebben gehad. Ook Canada heeft inmiddels bij ons code geel en Canadezen mogen weer naar Europa reizen. 

 

Voor meer info kijk op

USA: https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/verenigde-staten-van-amerika/reizen/reisadvies

Canada https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/canada/reizen/reisadvies