Wandelen


Het afgelopen jaar zijn we steeds meer gaan wandelen, dit had natuurlijk alles te maken met de corona pandemie waar we nu al twee jaar in zitten. Want laten we wel wezen, wandelen is een van de weinige activiteiten die we het hele afgelopen jaar nog enigszins zonder al te veel belemmeringen konden doen en daarbij is wandelen ook nog ontzettend leuk om te doen. Zo hebben we met z’n allen de Nederlandse natuur weer helemaal herontdekt en genieten we van al het moois dat ons land te bieden heeft. Nu de horeca ook weer gedeeltelijk open mag is het ook heerlijk om na de wandeling even na te genieten in een knus cafeetje of op een lekker terrasje. de horeca speelt hier al handig op in en hebben de street doof wandeling bedacht. 

 

Street food wandeling 

Het is, zoals de naam al zegt, een wandeling waarbij je langs verschillende horeca loopt om een hapje en een drankje af te halen. Eigenlijk een soort kroegentocht dus, maar dan zonder de kater. Met deze nieuwe trend kun je niet alleen genieten van de buitenlucht en heerlijk eten, maar steun je ook nog eens de horeca in Nederland. Benieuwd waar dit kan? Wij hebben de leukste tours voor je op een rijtje gezet. 

 

De street food wandelingen wordt in veel Nederlandse steden georganiseerd. Om ze maar even op te sommen: Zwolle, Haarlem, Leeuwarden, Alkmaar, Amsterdam, Groningen, Emmen, Maastricht, Eindhoven, Den Bosch, Arnhem, Enschede, Dordrecht, Delft, Nijmegen, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Leiden. En dan kun je ook nog eens kiezen voor verschillende soorten wandelingen, zoals een ontbijtroute of juist een after work route, maar ook routes met kinderen en routes die buiten het centrum om gaan.

 

Digitale Street Art wandeling Utrecht

Wat ook leuk is om de wandeling te combineren met een doel, zo is de street er de art wandeling in Utrecht. Deze wandeling is meer gericht op Art en iets minder op eten en erg leuk om te doen, Utrecht barst namelijk van de bijzondere street art en om deze te ontdekken is er een mooie wandeling door de binnenstad uitgestippeld. Je kan deze wandeling online voor 10 euro bestellen. Bij de digitale route (via de app Google Maps) loop je langs diverse soorten street art zoals muurschilderingen, stickers, graffiti, muurgedichten en oude advertenties. Onderweg krijg je bij iedere stop uitleg over de werken. Deze route duurt ongeveer 1,5 uur en onderweg kun je natuurlijk even stoppen om iets te eten en/of drinken. De wandeling is geschikt voor iedereen, zowel  jong als oud en je kunt de wandeling ook goed ‘s avonds doen, de omgeving goed is verlicht.