Bali


Reizen naar Bali

Voor Nederlanders die graag iets verder willen reizen is Bali een geliefde bestemming onder de vakantiegangers, en met goede reden. Bali is de ideale plek voor een geweldige strandvakantie, een flinke dosis cultuur en avonturen in de tropische natuur. De laatste keer dat wij Bali bezochten was in 2015. Elke dag gaan er meerdere vluchten met 1 overstap naar de hoofdstad in Bali Denpasar. De beste reistijd voor Bali is in onze zomermaanden van April tot November.

 

In cultureel opzicht heeft Bali heel veel te bieden en is Bali anders dan de andere eilanden van Indonesië. Meer dan 80% van de bevolking van het eiland is aanhanger van het Balinees Hindoeïsme. Dit heeft grote invloed gehad op het landschap van Bali, ook wel bekend als het “Eiland der Goden”; Je vindt er ongeveer 20.000 tempels en altaars. Overal is wierook te ruiken en zie je weggewaaide bloemblaadjes van de dagelijkse offers die de Balinezen doen.

Als je wilt gaan surfen is Bali zonder twijfel de allerbeste plek om je eerste golf te pakken. Vooral Kuta Beach is de perfecte spot voor je eerste les, de rollende golven zijn ideaal voor beginnende surfers. Op Kuta kun je gemakkelijk een surfboard huren of surflessen nemen bij de vele surfscholen.

Bali biedt meer dan alleen maar zon, zee en strand. Het eiland barst namelijk van de prachtige tempels. Onze favorieten zijn Tanan Lot en de Uluwatu Tempel, gesitueerd op een adembenemend mooie klif met uitzicht op zee. Toegangsprijzen voor de tempels zijn zeer betaalbaar rond de 1 euro. Bij een bezoek aan een van de vele tempels is het verplicht een lange broek of rok te dragen, houd hier rekening mee.

Als je op Bali bent is een bezoek aan Ubud een must. Eem kunstenaars dorp omgeven door prachtige natuur en mooie tempels. Als je hier een van de tempels gaat bezoeken moet je wel rekening houden met de vele apen die hier leven. Wees voorbereid dat ze aan mensen gewend zijn en zeer brutaal kunnen zijn, ze stelen met gemak je zonnebril van je hoofd en je smartphone uit je broekzak.

De westkust van Bali is perfect voor geweldige zonsondergangen. Als fotograaf kun je hier je hart ophalen en genieten van de zon die langzaam in de zee zakt omgeven door sensationele oranje gloed op de vele stranden aan de Westkust. De beste plekken voor een zonsondergang zijn, Kuta Beach (ook wel “Sunset Beach genoemd”), Tegalwangi Beach en Tanah Lot Tempel.

De eeuwenoude Balinese dans is absoluut de moeite waard om een keer te gaan bekijken als je op Bali bent. Een dans kun je het beste bijwonen bij Uluwatu Tempel. De optredens beginnen rond zonsondergang en tickets kosten gewoonlijk rond de 7 euro.De Balinese dans staat zelfs op de UNESCO lijst van immaterieel cultureel en erfgoed. De opvallend geklede dansers vertellen mythische verhalen door middel van intense gezichtsuitdrukkingen en de meest onmogelijke bewegingen met hun hoofd, ogen en vingers.

En Natuurlijk is Bali ook bekend van de vele stranden waar je eindeloos kunt genieten van de zon en de blauwe zee en je na de zonsondergang het zand van je afspoelt om daarna te genieten in een van de vele restaurants en het lekkere eten.

 

Gegroet allemaal en happy travels.

Marcel Ruizendaal