8 x gratis Sidney


Sydney is één van de duurste steden ter wereld, maar toch hoef je niet veel geld uit te geven om van deze stad te genieten. Heel veel dingen kun je namelijk zelfs gratis doen. In dit artikel geven wij deelt 8 tips om te genieten van Sydney zonder een stuiver uit te geven.

 

1 Gratis wandeltocht met een lokale gids.
Waarom niet je bezoek aan Sydney beginnen met een gratis wandeltocht met een deskundige lokale gids? Regen, hagel of zonneschijn de jongens en meiden Free Walking Tours lopen elke dag om 10:30 en 14:30 .

De 3 uur “gemakkelijke” wandeltocht door Sydney zal globaal de bezienswaardigheden van Sydney tonen en je een goede indruk geven wat de stad te bieden heeft.

Toegegeven: Aan het einde van de tour wordt er wel gevraagd om een fooitje. Maar je kunt dan zelf geven hoeveel jij denkt dat het waard is. Vind je het een waardeloze tour? Dan betaal je niet. Vond je het leuk, waarom trakteer je de tourgids dan niet op een kopje koffie of twee.

2 Loop over de Sydney Harbour Bridge
In plaats van $200 te betalen om de Sydney Harbour Bridge te beklimmen, is het veel goedkoper en een stuk minder eng om de brug over te lopen en te genieten van hetzelfde panoramisch uitzicht.

Start vanaf de rotsen aan de zuidkant en neem de 1.4km wandeling over de brug naar Milsons Point aan de noordkant. Na deze wandeling kun je vanaf Point Milsons station met de trein over de brug terug naar Circular Quay Station.

 

3 De kustwandeling van Bondi naar Coogee.
De Bondi naar Coogee kustwandeling is een van onze favoriete gratis dingen om te doen in Sydney. Het is een prachtige wandeling en de perfecte manier om te genieten van de kust en de prachtige stranden van Sydney.

Deze wandeling is 6 km lang en biedt prachtige uitzichten op de kliffen, baaien en stranden van Sydney. Je komt langs de stranden van Tamarama , Bronte , Clovelly en Gordon ’s Bay. Stop voor een duik in de rockpool en geniet van een drankje en een hapje bij de vele leuke cafe’s. Of neem natuurlijk een broodje pindakaas mee als je het helemaal low-budget wilt doen.

Om bij Bondi Beach te komen neem je de trein vanaf Central Station naar Bondi Junction en vanaf daar met de bus naar Bondi Beach.

 

4 De botanische tuinen van Sydney.
De Botanische tuinen van Sydney vormen één van de beste plekken om gratis van Sydney te genieten.

Neem een picknickmand mee voor de lunch, een deken en een fles wijn en geniet. Maak een wandeling door de tuinen en bekijk de verschillende soorten planten en bomen en bewonder het uitzicht op de stad. Je kunt ook een gratis self-guided wandeltocht maken.

Het mooiste uitzicht op de harbour bridge en de opera house heb je vanaf Macquirie’s Chair, eveneens gelegen in de botanical gardens.

 

5 Gratis bus
Heb je even geen zin om te lopen? De gratis CBD shuttle ( route 555 ) rijdt elke 10 minuten op een lus van het Centraal Station naar Circular Quay via Elizabeth en George Street.

 

6 Art galley museum
Het Art Gallery museum van New Sout Wales in Sydney is gratis en bezit één van meest toonaangevende kunst collecties van Australië. De collectie bestaat uit Australische, Aboriginal, Europese, Aziatische en hedendaagse kunst.

De moderne en hedendaagse werken worden getoond in uitgestrekte en prachtige lichte ruimtes en biedt een prachtig uitzicht op Sydney en de haven.

 

7 Gratis Festivals in Sydney
Sydney heeft een aantal gratis festivals en evenementen die tot de beste ter wereld horen.

New Years Eve
New Years Eve in Sydney, de beste plek om oud en nieuw te vieren met een geweldige vuurwerk show in een geweldige setting. En het kost niets om het te zien. Ga wel op tijd de stad in ( rond 2 uur in de middag ) voor een goede spot en reserveer ruim van te voren een hostel.

 

8 Sydney Mardi Gras
Sydney Gay and Lesbian Mardi Gras is een van de grootste gay parades in de wereld waar duizenden mensen komen kijken naar de kleurrijke praalwagens. Ga op tijd de stad in om een goede spot langs de route te krijgen.

Het Sydney Festival
Elk jaar drie weken lang in januari is het Sydney Festival.

Tijdens dit Festival zijn er ongeveer 80 evenementen waarbij kunstenaars en muzikanten in de theaters en buiten optreden en hun kunst laten zien door middel van cross media en forums.