Vrijwillgrswerk in Afrika


Dit artikel is van de website around the globe

Vrijwilligerswerk in Afrika

Ga je backpacken, of gewoon op vakantie naar Afrika en ben je op zoek naar vrijwilligers werk.  In dit onderwerp geven we per land een aantal opties. Kijk ook eens bij ons artikel adressen wereldwijd, hierbij zitten ook diverse organisaties met opties in Afrika.

Congo

Help-primates ( kijk bij "act together" ) Vrijwilligers werk met chimpansees. Verblijf van 3 maanden tot  een jaar. Je betaalt je eigen accomodatie en vervoer. kosten worden geschat op €400 per maand. Kortere projecten zijn mogelijk maar zijn een stuk duurder omdat er van je word gevraagd een donatie te doen aan het project. Iets dat je thuis door middel van sponsoring natuurlijk bij elkaar kunt proberen te krijgen.

Ghana

Childsupport-ghana, laat je niet afschrikken door de onoverzichtelijkheid van de site maar neem contact op met deze mensen. Je kunt oneindig veel dingen voor ze doen o.a. werken in een project voor straatmeiden. In dat project krijgen deze meiden de kans om te leren lezen en schrijven en om een beroepsopleiding te volgen.

Readyfoundation, kent zeer veel mogelijkheden. Lesgeven, landbouw, bouwen, gezondheidszorg, bedrijfseconomie, journalistiek etc etc. Kosten rond de $8-$15 per dag voor goed eten en accomodatie en $1 tot $5 per dag voor transport.

Goodworldghana is een jonge organisatie die adviseert en bemiddelt tussen vrijwilligers en projecten in centraal Ghana(West-Afrika). Marlieke Wijnakker is initiatiefneemster in dit project en werkt samen met haar man Yao. Met de inzet van vrijwilligers uit, onder andere, Nederland  steunen ze lokale projecten en voorzien ze kinderopvangcentra en weeshuizen van speelgoed en meubilair. Echter wordt de focus gericht op twee onderdelen; een kinderdagopvang en een (straat)jongeren project. GoodworldGhana hoopt dat, met haar werk, mensen uit verschillende culturen elkaar leren waarderen en begrijpen. We streven echter niet alleen naar een uitwisseling van kennis en begrip maar hopen dat die zich kan uiten in  een interculturele vormentaal die binnen het project 'De Werkplaats' toegepast wordt op de ontwerpen van meubels en speelgoed. Deze producten worden deels gefinancierd uit het GWG fonds en gedoneerd aan de minder bedeelde instellingen in en rond Kumasi.

Teaching Aid Ghana. Vrijwilligers projecten die betaalbaar zijn. Vooral lesgeven maar ook in weeshuisjes of Voluntary Child Health Organisation vrijwilligerswerk gericht op lesgeven een gezondheid van kinderen.

Kameroen

ida-africa Vrijwilligerswerk met Chimpansees. Dit is geen dierentuin dus verwacht niet dat je de hele dag chimpansees kunt vasthouden. Het is een rescue center.

Ze verwachten van je dat je frans spreekt en minimaal 6 maanden kunt blijven. Voor eten en accomodatie word gezorgd.

CWAF Vrijwilligerswerk met Chimpansees.

Kenia

Wanawa staat voor Wanawake na Watoto wat vrouwen en kinderen betekend. Deze organisatie heeft een aantal langdurige projecten lopen in Kenia waar je als vrijwilliger aan de slag kunt. Denk aan Onderwijs, gezondheidszorg en voorlichting en werkgelegenhieds projecten. Neem eens een kijkje op hun site of neem contact op met joho. Beide organisaties zijn non-profit dus je betaald een eerlijke prijs voor je project.

Child Rescue Centre kenya probeert het leven van kinderen in Kenia te verbeteren. Je kunt gaan werken in het tehuis, hulp bieden in de sloppenwijken, helpen met het straatkinderen project of op de school met verstandelijk gehandicapte kinderen. De eigen bijdrage is rond de 350 euro per maand waarmee je accomodatie en eten inbegrepen is.

Watamu turtles,een zeer mooi zeeschildpadden project. Kosten voor je accomodatie, eten en een project bijdrage zijn 550 engelse Ponden per maand.

Malawi

Via Open Arms Malawi kun je vrijwilligerswerk doen met weeskinderen

Wag-malawi heeft vrijwilligerswerk in eeneco-system reserve and rehabilitation project. Geen fysiek contact met dieren. Wel veel kans om te zien. Je werk bestaat uit verwijderen van stroppen, wild tellen of observeren, educatie, onderhoud en bouwen etc. Je betaald €25 per dag voor je eten en accomodatie.

Nigerië

Cercopan is een internationaal research and education centre for non-human Primates, forest management and conservation.Op het centrum zijn zo'n 120 aapjes die in het rehibilitaite proces zitten. Vrijwilligers zijn van harte welkom. ga je minimaal 4 weken tot 3 maanden dan betaal je je eigen eten en onderdak. Heb je 3 maanden tot een jaar de tijd EN ook nog eens vaardigheden waar ze veel aan hebben dan worden je eten en onderdak voor je betaald.

Oeganda

Uganda wildlife centre Vrijwilligerswerk in een dierentuin. overnachten kost tussen de 5 en 15 euro per nacht en je zorgt voor je eigen eten.

Tanzania

Volunteerafrica 2 projecten voor 4, 7, 10 of 12 weken. de kortere projecten zijn voornamelijk bouwprojecten gezamelijk met de locale bevolking. Denk aan klaslokalen en kliniekjes. Het langere project is voornamelijk engelse les geven en werk in een kindertehuis. Kosten varieren ( als je het omrekend) tussen de €390 en de €670 per 4 weken. Hoe langer het project hoe goedkoper. Voor deze bijdrage krijg je niet alleen eten en onderdak maar het dekt ook de kosten voor de selectieprocedure, de informatie voor je vertrek, een taaltraining, het nodige vervoer in Tanzania ( tijdens het project) en de materialen die je nodig hebt voor het project.  

Voor een personelijk verslag van vrijwilligerswerk in Moshi bekijk. Vrijwilligerswerk in Moshi.

Zuid-Afrika

Werken met dieren in Zuid-Afrika hoeft niet al te duur te zijn zoals het project enkosini laat zien.

Tshepo is een christelijk georienteerde organisatie waar ook mensen met een andere achtergrond welkom zijn zolang ze de insteek van de organisatie respecteren. Dit gezin probeert op hun grote boerderij zo'n 50 kilometer ten noorden van Pretoria 20 a 25 (AIDS)kinderen op te vangen en te scholen.

Africa Volunteer Kwa.Mama vlakbij Ballito in KwaZulu-Natal ligt Kwa.Mama. Kwa.Mama is een care centre dat in het township Shakashead een pre school, after school programma en soupkitchen heeft opgezet. Kwa.Mama zoekt vrijwilligers om te helpen bij de verzorging van de kinderen, assisteren van de leerkrachten, het organiseren van activiteiten, het geven van individuele aandacht en meer. 500 euro per maand voor accomodatie, eten en transport.

Apes a sanctuary and rehabilitation facility specialising in Vervet monkeys. Deze meerkatten ( zoals ze in Nederland genoemd worden) worden hier opgevangen als ze verweesd zijn of gewond. Het doel is ze weer uit te zetten in het wild. vrijwilligerswerk is mogelijk. Kosten €700 voor 4 weken

The Kraal Backpackers is niet alleen een leuk hostel op een prachtlocatie in de Wildcoast. Ze hebben ook met regelmaat vrijwilligers nodig die kunnen lesgeven op het schooltje dat ze hebben gebouwd. informeer via de site of kom gewoon aanwaaien.

Amapondo is een backpackers hostel in het plaatsje Port St. Johns in de mooie Wild Coast. Ze hebben een development trust. je kunt dus zowel kort als lang aan de slag in de verschillende vrijwilligersprojecten. De eerste week betaal je het volle tarief voor je accomodatie bij de backpackers. Hierna vind de evaluatie plaats en als je je werk goed doet en mag blijven betaal je zo'n 50 euro per maand voor camperen en 150 euro voor een dormbed per maand.

Izulu village and biange een Hostel midden in rural Zululand. Ze zijn ook actief met een weeshuisje. Als je hier vrijwilligerswerk wilt doen dan kan je contact met ze opnemen.

Er zijn meer backpackers Hostels die je de mogelijkheid geven om mee te doen aan hun vaak eigen opgezette kleinschalige vrijwilligersprojecten. Hier een aantal links naar die Backpackershostels:

Mdumbi Backpackers in Mdumbi bij Coffebay in de Transkei/ Wildcoast. Bucaneers Backpackers in Cintsa Transkei/Wildcoast 

Togo  

Dit is een zeer gevarieerd project voor mensen met een sociale of medische achtergrond/ intresse. Het is handig als je wat frans spreekt. Er zijn mogelijkheden om franse lessen te volgen.  pdh-togo De kosten voor je eten en accomodatie zijn rond de €30 per week en ze hopen dat je een 1-malige donatie aan het project doet van €150