Volg ons op social media

Great road trips


HOE BEREID JE JE VOOR OP EEN ROAD TRIP?

Ultieme vrijheid en iedere ochtend wakker worden met het gevoel dat alles mogelijk is; dat is waarom wij zo gek zijn  ben road trips.De afgelopen jaren hebben wij meerdere road trips gemaakt in verschillende landenen.Een aantal daarvan staan op deze site.


Roadtrip Sydney-Perth
(via Nullabor Plain)

Na de fantastische tijd in Sydney zijn we 1 week gaan uitrusten in Pearl Beach; dit is de 2e residentie voor ‘rich and famous’ Sydney.

Een gemiddeld huis kost hier minimaal 1 miljoen en aan de waterfront wordt dat nogmaals verviervoudigd. Niet dat je het er vanaf ziet hoor….sommige woningen zouden wij zelfs slopen maar het gaat hier allemaal om LOKATIE.


Van Bangkok naar Singapore

De Thaise hoofdstad Bangkok is onder backpackers een van de best bezochte steden in Azië. Het is ook de locatie waar velen hun reis beginnen. Zo ook wij, Deze reis gaan we reizen van Bangkok naar Singapore, en dit gaan we doen met de bus, boot en mini bus. Nadat we de stad hebben verkend is het tijd om de reis voort te zetten. We willen van Bangkok eerst naar Ko Samui (een mooi, Thais eiland) en van Ko Samui gaan we door naar Ko phangan, het eiland dat bekend staat om zijn fullmoon party’s.


Van Los angeles naar San Francisco via de Big Sur

Twee dagen om de bruisende stad San Francisco te ontdekken. Bekijk onder meer Union Square, de prachtige Victoriaanse huizen, Twin Peaks met uitzicht over de stad, de Golden Gate Brug, Fisherman’s Wharf, waar je beslist de bekende clam chowder soep moet proberen, Chinatown en Pier 39 met winkels, restaurantjes, straatmuzikanten en tientallen zeeleeuwen die luid en duidelijk hun aanwezigheid bekendmaken!


Langs de prachtige kustlijn van Cairns naar Sydney

Cape Tribulation Dagtour in Great Barrier Reef Daintree - regenwoud Port Douglas Bezoek Kuranda National Park en de zondagse handwerk markt Bezoek de afgelegen Noordelijke stranden zoals Palm Cove Ontdek het Outer Reef Cairns – the adventure Activity Centre of Australia! Ontdek het Outer Reef Parachute springen in Cairns Duiken in Cairns Vlieg over het Great Barrier Reef. Geweldig met een groep vrienden, erg voordelig met een grote groep.


Een rondreis door het noorder en zuider eiland van Nieuw Zeeland

Nieuw-Zeeland bestaat uit twee eilanden (Noordereiland en Zuidereiland) en Auckland ligt in het noorden van het Noordereiland. Hier beginnen wij onze rondreis door Nieuw-Zeeland Het is een prachtig land met maar vier miljoen inwoners; men heeft hier dus nog de ruimte, je vindt hier dan ook alles, prachtige stranden, overweldigende natuur, bijzondere cultuur van de Maori’s (de oorspronkelijke inwoners van Nieuw-Zeeland), thermale zone's met geisers en ook nog gletsjers in tropische regen wouden. Kortom, een walhalla voor de backpacker.


De moeder van alle route's. De route 66!

Route 66 is misschien wel de meest bekende route van Amerika. Deze 4.000 kilometer lange roadtrip neemt je mee door drie tijdzones en acht staten: dwars door de USA! Van het zanderige oosten naar het groene westen, door o.a. Illinois, Missouri, Kansas, Oklahoma, Texas, New Mexico, Arizona en Californië.
Route 66 is ooit gestart in 1926 en werd opgeheven in 1985. De officiële naam dan, want de weg is nog gewoon te volgen en is prima bereisbaar! Brede wegen, veel grote trucks en beschaafde weggebruikers zijn kenmerkend voor de Amerikaanse highways.


Planning

De één heeft het liefst thuis de complete reis al uitgestippeld, terwijl de ander liever ziet wat de dag zal brengen. Welk type je ook bent, het is in ieder geval verstandig om iets van een plan te maken voor je aan je reis begint. Kijk of er plaatsen zijn die je zeker wilt bezoeken of evenementen die je niet wilt missen (boek bij populaire evenementen vast een overnachting!). Het uitstippelen van de route kan op allerlei manieren, zowel op papier als online.

 

Inlezen

Het is aan te raden van tevoren wat reisgidsen te lezen, zodat je wat meer weet over het land waar je heen gaat. Zo kun je niet alleen beter beslissen welke plaatsen je wilt zien, maar leer je ook meer over de cultuur en de regels die gelden betreffende land. Als je met de auto op reis gaat, is het in ieder geval essentieel om de lokale verkeersregels te kennen.

 

Noodpakket

Sommige spullen zijn belangrijk om achter de hand te hebben als je op reis bent. Het kan altijd zijn dat je ergens strandt en er geen winkels of andere voorzieningen in de buurt zijn. Leg voor dit soort situaties een ´noodpakket` aan, waarin je bijvoorbeeld een deken, een EHBO- setje en een zaklamp stopt. Neem ook altijd een ruime voorraad eten en drinken mee.

 

Entertainment

Bij een road trip draait het niet alleen om de bestemming, maar ook, misschien wel vooral, om de weg er naartoe. Onderweg zie je de prachtigste dingen, waardoor de autoritten een genot op zich zijn. Toch is een beetje extra vermaak af en toe welkom. Naast goede muziek die de stemming erin houdt, kan het leuk zijn om eens een luisterboek op te zetten. Bovendien zijn er altijd nog de ouderwetse autospelletjes. Je hebt er geen materiaal voor nodig, maar ze zijn heel vermakelijk. Iemand zin in een potje ´ik zie, ik zie.. wat jij niet ziet`?