Midden Amerika

Backpacken in Centraal-Amerika is gemakkelijk en een avontuur, vooral met de bus tussen de Stille Oceaan en de Caribische zee. Centraal-Amerika strekt zich uit van Guatemala in het noorden tot Panama in het zuiden. Vanuit Guatemala kun je geweldige reizen maken door Mexico, El Salvador, Belize, Honduras, Nicaragua, Costa Rica en Panama. Een echte aanrader, backpacken door Centraal-Amerika!

Midden Amerika. Zoek en vind je weg in Midden Amerika zo als wij dat doen. Maak gebruik van de links die handig zijn bij het plannen van je reis door Midden Amerika.

Video Midden Amerika

Landen die wij bezochten in Midden Amerika


De Antillen

Voor een avontuurlijke vakantie naar Nederlandse Antillen is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden Nederlandse Antillen zijn. In het onderstaande overzicht van de highlights Nederlandse Antillen, kun je zien waar je het best in Nederlandse Antillen naartoe kunt gaan en waarom. Hierin staan zowel de bezienswaardigheden in de steden van Nederlandse Antillen als de highlights op het platteland.

Belize

Aan de kust van Caribische Zee, tussen Mexico en Guatemala, ligt het prachtige Belize. Dit Noord-Amerikaanse land heeft als hoofdstad Belmopan. De meeste toeristen die naar Belize vertrekken, zijn op zoek naar de vele Maya ruïnes, de dichtbeboste regenwouden, de kleurrijke onderwaterwereld, de parelwitte stranden en natuurlijk het heerlijke subtropische klimaat. Er dient echter wel rekening te worden gehouden met het regenseizoen in de maanden mei tot en met december. Daarnaast wordt Belize nog wel eens getroffen door orkanen.

Guatemala

Guatemala is bijzonder land. Het is weliswaar een klein land, maar de vele bezienswaardigheden maken het tot één van de bijzonderste landen in Midden-Amerika. Zo tref je er een eeuwenoude Mayacultuur, spectaculaire (soms nog actieve) vulkanen, prachtige tempels, dichte jungle en een zeer kleurrijke, inheemse indiaanse bevolking. Genoeg te doen dus in Guatemala.

Jamaica

Rum, reggae, Bob Marley en tropische stranden. Dat is het eerste wat bij de mensen opkomt als je het hebt over het Caribische eiland Jamaica. Dat Jamaica een zeer indrukwekkende natuur heeft waarin berglandschap, tropische bossen en prachtige watervallen een fraai samenspel vormen dat is wat minder bekend. Wie op vakantie gaat naar Jamaica zou het land onrecht aandoen als het hotel en strand niet verlaten zouden worden om een kijkje te nemen in het echte Jamaica.

Mexico

Het Latijns-Amerikaanse land Mexico is het grootste Spaansprekende land ter wereld. Door de ligging ten zuiden van de Verenigde Staten van Amerika is Mexico een geliefde vakantiebestemming van Amerikanen. Andersom proberen veel Mexicanen de armoede in hun land te ontsnappen door illegaal Amerika in te vluchten. Voor Nederlandse toeristen is Mexico vooral een zonbestemming waarbij prachtige stranden en Mexicaanse cultuur gecombineerd kunnen worden met een bezoek aan de overblijfselen van de oude Maya cultuur.

Midden Amerika

Midden-Amerika of Centraal-Amerika is een geografische regio die het continent Noord-Amerika met het continent Zuid-Amerika verbindt. Midden-Amerika wordt in het noorden begrensd door Mexico, in het oosten door de Caraïbische Zee, in het westen door de Stille Oceaan en in het zuidoosten door Colombia. Midden-Amerika heeft een oppervlakte van ca. 524.000 km2. De landtong die Midden-Amerika vormt is nergens breder dan 500 km.

In het kader van Landenweb worden ook de landen in het Caraïbisch gebied tot Midden-Amerika gerekend. De Caraïben is een regio bestaande uit de Caraïbische Zee en de ca. 7000 eilanden, eilandjes, riffen en zandbanken die in het gebied liggen. De Caraïben liggen ten zuidoosten van de Golf van Mexico en Noord-Amerika, ten oosten van Midden-Amerika en ten noorden van Zuid-Amerika. De totale landoppervlakte van de Caraïben bedraagt ca. 239.600 km2, de eilanden liggen verspreid in een gebied met een oppervlakte van ca. 2.754.000 km2.