Argentinië


Het land van de tango, de Boca Juniors en de indrukwekkende Iguazú watervallen. Op vakantie of op reis in Argentinië  ervaar je de prachtige natuur van Bariloche en Torres del Paine, word je overdonderd door de grootsheid van de Perito Moreno gletsjer en drink je maté met de locals in Buenos Aires. Laat je inspireren voor je volgende reis of vakantie naar Argentinië


De ontzettend grote stad Buenos Aires ligt in Argentinië aan de Río de la Plata. Net zoals steden als New York is ook Buenos Aires opgedeeld in blokken. Dit maakt het iets overzichtelijker om er de weg te vinden. Als je veel van de stad op korte tijd wilt zien, is het aan te bevelen gebruikt te maken van de vele ‘hop-on hop-off’ bussen. De bezienswaardigheden liggen namelijk door de hele stad verspreid.

De Watervallen van de Iguaçu vormen het grootste complex van watervallen in Zuid-Amerika. Ze liggen op de grens tussen de Argentijnse provincie Misiones 80% en de Braziliaanse staat Paraná 20%. Hetgeen de cataratas wordt genoemd is een geheel van tussen de 270 en 300 watervallen, afhankelijk van de hoeveelheid water die door de rivier Iguaçu stroomt. In totaal zijn de watervallen 2,7 kilometer breed en vallen tot 82 meter naar beneden.