Wat te doen in Singapore


Singapore River

De Singapore River kronkelt door het centrum van Singapore. De kades langs de Singapore River zijn levendig dankzij de vele terrasjes, restaurants en winkelcentra. Het aan de noordzijde gelegen Clarke Quay is een semi-overdekt uitgaanscentrum die erg populair is onder expats, toeristen en locals. Een must-do in Singapore is de 30 of 45 minuten durende rondvaart door de Singapore River. Vooral ‘s avonds is dit een erg sfeervolle tocht, waarbij de wolkenkrabbers nog indrukwekkender lijken.

 

Chinatown

De Chinese wijk van Singapore heet zoals in alle grote steden ter wereld Chinatown. Deze aan de zuidkant van het centrum gelegen wijk is een stad op zich, geheel met een eigen gezicht en levensritme. Bezoek zeker de kraampjes aan Trangganu Street, tijdens de ‘night market’ kun je hier genieten van Chinese gerechten en na onderhandelen goed inkopen doen bij de vele handelaars. Opvallend gebouw is de Buddha Tooth Relic Temple and Museum, een geheel in traditioneel Chinese stijl gebouwde tempel. Neem zeker ook binnen een kijkje, waar goud- en roodtonen een prachtige sfeer geven.

 

Hawker Centers

Dé manier om uit eten te gaan op typisch lokale wijze is door een hawker centre te bezoeken. Binnen deze overdekte eetmarkten kun je van vrijwel alle Aziatische keukens genieten. Net als bij foodcourts in grote winkelcentra koop je hier je eten bij de kraampjes en kun je daarna gaan zitten waar je wilt. Een populair hawker centre in hartje Singapore is Lau Pa Sat, dat 24 uur per dag geopend is.

 

Sentosa Island

Met een kabelbaan of per monorail kun je vanuit het Harbour Front Centre naar Sentosa Island reizen. Dit eiland heeft een puur recreatief doel. Hier vind je de mooiste stranden van Singapore, prachtige resorts, pretparken en attracties. Themapark Universal Studios Singapore is ook hier gevestigd.

 

Little India

De etnische wijk Little India prikkelt je zintuigen. De winkeltjes verspreiden de geuren van heerlijke kruiden, de restaurants proberen je met Indiase curries en tandoorigerechten naar binnen te lokken en de vele tempels die je in deze wijk aantreft zijn meer dan de moeite waard. Zeer fraai van buiten is de Veeramakaliamman tempel.

 

Het koloniale centrum

Centraal in Singapore ligt het koloniale centrum waar prachtige historische gebouwen staan, zoals het Raffles Hotel waar de cocktail Singapore Sling haar oorsprong vindt, het indrukwekkende Asian Civilisations Museum, de Victoria Concert Hall en St. Andrews Cathedral. Hét plekje om een foto van Singapore te maken is bij het standbeeld van Sir Stamford Raffles.

 

Merlion

De Merlion bestaat het lichaam van een vis en de kop van een leeuw. Dit wezen is het symbool van Singapore en is op grootste wijze op twee plekken in de stad terug te vinden. Het grootste exemplaar staat op Sentosa Island en is meteen een uitkijktoren. Het fraaiste beeld staat in Merlion Park, op de kop van het Financial District, waar de Merlion water uitspuugt in de Marina Bay.

 

Swissotel The Stamford

Dit luxe vijfsterrenhotel behoort met een hoogte van 224 meter tot de hoogste hotels van Azië. Het hotel op zich is niet zo bijzonder, het uitzicht vanaf de 70e of 71e verdieping is dat wel. Op de zeventigste verdieping zit restaurant Equinox, waar je met een fantastisch uitzicht kunt genieten van internationale delicatessen. Op dezelfde verdieping zit tevens het Scandinavische restaurant JAAN. Geen honger en wel van het fraaie uitzicht willen genieten? Bezoek dan cocktailbar New Asia op de 71e verdieping.

 

Orchard Road

Niet de fraaiste straat van Singapore, wel één van de meest bekende. Dat dankt Orchard Road vanwege de vele winkelcentra die hier te vinden zijn. De shopping malls aan deze drukke straat variëren sterk in aanbod, prijzen en publiek. Zo heb je een aantal kleinere winkelcentra waar de winkels vooral gericht zijn op goedkope waren aanbieden, terwijl in dezelfde straat een winkelcentrum zoals Ngee Ann City staat waar Prada, Cartier en Chanel goede zaken doen bij de welgestelde clientèle.

 

Singapore Flyer

Het grootste reuzenrad ter wereld (groter dan de London Eye) staat in het Marina Centre. Het reuzenrad heeft een totale hoogte van 165 meter en bevat 28 dichte cabines die tegen de klok in draaien. Eén rondje duurt ongeveer 37 minuten, waarbij je tijdens helder weer zeer ver kunt kijken. Als je geluk hebt zie je zelfs de kust van Indonesië liggen.