Azie


Azië een exotisch werelddeel met eeuwenoude boeddhistische, hindoeïstische en islamitische tradities, schitterende architectuur, muziek en dans en een verfijnde keuken. Of je nu reist naar de subtropische eilanden van Indonesië, de smaragd Birma, het kleurrijke Vietnam of de oude beschavingen van China, overal treft u prachtig natuurschoon aan en wordt u gastvrij ontvangen door de bevolking. Kortom: reis mee naar Azië en geniet van een paradijs van geuren en kleuren vol mysteries en een oeroude geschiedenis


Reis tips Azie. Zoek en vind je weg in Azie zo als wij dat doen. Maak gebruik van de links die handig zijn bij het plannen van je reis door Azië.Heb jij nog suggesties mail ons dan.

Thailand on camera


China

China is een land van wonderbaarlijk contrasten.

Backpacken in China is een uitdaging, zeker in vergelijking met bijvoorbeeld Thailand.Wij zijn meerdere malen in China geweest en met de juiste voorbereidingen kan het een geweldige ervaring zijn.contrasten.Backpacken in China is een uitdaging, zeker in vergelijking met bijvoorbeeld Thailand.Wij zijn meerdere malen in China geweest en met de juiste voorbereidingen kan het een geweldige ervaring zijn.


Cambodja

Maak kennis met een mooi en intrigerend Cambodja

De wederopbouw van het prachtige Cambodja is in volle gang en steeds meer toeristen herontdekken het land. De wonderbaarlijke tempels van Angkor, de tropische stranden van Sihanoukville, de mensen die er wonen. Genoeg redenen om Cambodja te bezoeken.


Indonesie

Ondek de diversiteit aan flora en fauna in Indonesie

Indonesië is, in onze ogen terecht, één van de populairste bestemmingen onder backpackers. De mensen zijn er over het algemeen erg vriendelijk en het is een prachtig en veelzijdig land.


India

Ondek de mystiek van India in een sprookje van 1000 en 1 nacht

India is een republiek in Zuid-Azië en is met een bevolking van 2 miljard mensen en een oppervlakte 79 keer Nederland een van de drukst bevolkte landen ter wereld. India ligt ingeklemd tussen de Golf van Bengalen in het oosten, de Arabische Zee in het westen en de Indische Oceaan in het zuiden.India is een uitstekend land om te backpacken.


Japan

Ontdek de mystieke schoonheid en fascinerende cultuur van Japan

Japan het land van de rijzende zon dat bestaat uit bijna 7.000 eilanden in de Grote Oceaan, je komt terecht in een compleet andere wereld vol contrasten waarbij je van de ene verbazing in de andere valt.


Maleisië

Traditioneel,ongerept en modern

Maleisië is een prachtig land gelegen in het zuidoosten van Azië. Het land ligt verdeeld over het vasteland van Azië en het noordelijke gedeelte van het eiland Borneo.


Nepal

Ondek Kathmandu,Chitwan Nationaal Park en maak een trekking in de Himalaya

Nepal is een schitterend koninkrijkje met spectaculaire uitzichten, een exotische cultuur en zeer gastvrije mensen. Het noorden bestaat uit het Himalaya-gebergte wat een enorme aantrekkingskracht heeft op bergbeklimmers. Het ligt ingeklemd tussen de grootmachten China en India. De hoofdstad Kathmandu en het grootste gedeelte van de bevolking bevinden zich in het lager gelegen gedeelte van Nepal in het zuiden van het land.


Singapore

Singapore een metropool met een bruisend stadsleven en een waar shoppingparadijs

De Republiek Singapore is een land in Zuidoost-Azië, gelegen ten zuiden van Maleisië. De stad Singapore is onder Nederlanders vooral bekend als tussenstop op vliegroutes naar Indonesië en Australië. Sommige van deze reizigers zien daarom niet meer dan de moderne en klinische luchthaven Changi Airport. Gelukkig nemen ook steeds meer mensen de moeite om door middel van een stopover een paar dagen Singapore in het reisschema in te passen.


Thailand

Thailand is het land van de glimlach met prachtige stranden 

Thailand behoort al jarenlang tot onze topbestemmingen in Azië. Het Koninkrijk Thailand weet met de vriendelijke mensen, de fabelachtige stranden en de heerlijke Thaise keuken al gedurende langere tijd veel westerse toeristen naar zich te lokken.


Taiwan

Taiwan is een eiland van contrasten

De Portugezen noemen Taiwan in de 16e eeuw niet voor niets 'Ilha Formosa', wat prachtig eiland betekent. Het kleine landje biedt verrassende natuur met Sun Moon Lake en Yushan National Park. Vergaap je aan de kleurrijke tempels van Taroko of Taipei en maak kennis met de bijzondere Thao bevolking op Lanyu Island. Laat je hier inspireren voor je volgende reis of vakantie naar Taiwan.


Vietnam

Ondek de veelbewogen geschiedenis van Vietnam

Reis door Vietnam en ontdek één van de meest gevarieerde en verbazingwekkende landen van Azië! Met als hoogtepunten Halong Bay, de Mekong Delta, Hoi An en de prachtige rijstvelden.


Azie

Azië grenst in het oosten aan Pacific of Stille Oceaan, in het zuiden aan de Indische Oceaan, in het noorden aan de Noordelijke IJszee en in het westen aan Afrika en Europa. De precieze grenzen van Azië zijn niet eenvoudig vast te stellen. Azië en Afrika liggen eigenlijk aan elkaar vast, maar worden gescheiden door het Suezkanaal. De grens tussen Azië en Europa loopt ongeveer via de Dardanellen, de Zee van Marmara, de Bosporus, de Zwarte Zee, de Kaukasus, de Kaspische Zee, de Oeralrivier, het Oeralgebergte naar de archipel Nova Zembla, gelegen ten noorden van het Aziatische vasteland.

Het meest westelijk punt van Azië is Kaap Baba Burnu in Anatolië, Turkije, het meest noordelijke punt is Kaap Fligely op Prins Rudolf Eiland (op het vasteland Kaap Chelyuskin in Rusland), het meeste zuidelijke punt is Pulau Dana in Indonesië (op het vasteland Kaap Piai in Maleisië), en het meest oostelijke punt is Big Diomede in Rusland (op het vasteland Kaap Dezhnev in Rusland). Rusland is het grootste land van Azië (17.098.242 km2), de Maldiven het kleinste (300 km2)