Wat te doen in belize


Cayo district

Cayo district bevindt zich de grootste archeologische site ‘El Caracol’ van Belize. De site heeft een aantal indrukwekkende tempels, monumenten en altaren. Sinds het begin van archeologische zoektocht die hier gestart werd omstreeks 1938, is er al behoorlijk wat ontdekt. Dit alles gebeurde onder leiding van A.H. Anderson.

   

Museum van Belize

Voor een boeiende reis door tijd is het een aanbeveling waard om het Museum van Belize (NICH) in Belize City te bezoeken. NICH staat voor National Institute of Culture and History. Hier wordt namelijk duidelijk hoe het land zich heeft ontwikkeld en wat hieraan vooraf is gegaan. Natuurlijk is de Maya cultuur hier een groot onderdeel van. Middels kunst en een uiteenlopende verzameling voorwerpen wordt al het moois van Belize tentoongesteld. Het Museum van Belize is gevestigd in een monumentaal pand uit de negentiende eeuw. Het deed voorheen dienst als gevangenis.

   

Caye Caulker

Het eiland Caye Caulker is een geliefde plek in Belize. Caye Caulker is een klein eiland voor de kust van Belize in de Caribische Zee. Het gebied rondom dit eiland is uitstekend geschikt om er te snorkelen, aangezien hier het Barrièrerif van Belize ligt. Op het eiland kun je eventueel deelnemen aan verschillende activiteiten zoals: surfen, Manatee tours, duiken, fietsen, vissen, paddleboarden, winkelen en vogels spotten. Maar luieren op het strand onder het genot van een verkoelend drankje kan natuurlijk ook een optie zijn.

   

Cockscomb Basin Wildlife Sanctuary

In het zuiden van Belize bevindt zich ‘s werelds grootste Jaguar reservaat ter wereld. Cockscomb Basin Wildlife Sanctuary (CBWS) heeft zich sinds 1986 weten te specialiseren naar aanleiding van een studie over Jaguars. Het park is erg mooi en geeft je op sommige plekken het gevoel dat je je in een jungle bevindt. Natuurlijk ontbreekt ook hier de Maya cultuur niet. Er zijn verschillende routes te volgen die je brengen langs plekken met mooie watervallen, pijnboombossen en ander prachtig natuurschoon.