lima


Voor de meeste toeristen is Lima niet de meest geliefde stad. Toch zijn er in Lima maar vooral rondom Lima een aantal zeer interessante bezienswaardigheden.

goed idee lima


Miraflores

Miraflores is een uitstekende lokatie om na een reis door Peru te relaxen door te winkelen of door lekker te eten en drinken. In het Kennedypark begint de grootste winkelstraat genaamd Larco. Aan het eind van deze straat is een winkelcentrum met uitzicht over de Grote Oceaan. Nabij het Kennedypark is ook een markt met een hoop Peruaanse souvenirs. Verder vertrekken vanaf dit park bussen met excursies naar de interessantste plekken in Lima.

 

Plaza de armas

Één van die plekken waar de excursiebussen naar toe gaan is Plaza de armas in het centrum van Lima. Aan het Plaza de armas is het presidentieel paleis gevestigd. Elke dag wordt hier ook de ceremonie opgevoerd van de wisseling van de wacht. Wanneer je door de straten rondom het Plaza de armas loopt waan je je in de 16e eeuw. Bezoek vooral ook één van de vele kathedralen. De meest interessante is de ‘Iglesia San Fransisco’. In deze kerk kunt u ook de ondergrondse grafkelders bezoeken.

 

Nationale Museum

Het nationale museum is het grootste museum in Lima en daarmee ook in Peru. Alhoewel er in Lima niet de meeste archeologische vindplaatsen zijn, zijn er in dit museum wel de meeste archeologische stukken gevonden. Met name in vroeger tijden toen er opgravingen plaatsvonden in de verschillende provincies van Peru, werden de meest waardevolle stukken naar dit museum gevoerd. Als je dus iets wilt leren over de geschiedenis van Peru, dan is een bezoek naar dit museum een echte ‘must’.

 

La Punta

La Punta is een stenenstrand in El Callao. Vooral in de zomerperiode is het hier goed toeven. Natuurlijk kun men hier het Peruaanse visgerecht ceviche eten. Verder kan men nabij La Punta de onderzeeer Abtao bekijken. Omdat de Spanjaarden de haven in El Callao hebben gebouwd en deze verdedigd moest worden tegen vijanden van zee, hebben ze ook het fort Real Felipe gebouwd. Dit is zeker de moeite waard om te bezoeken.

 

Pachacamac

Zo’n 30 km ten zuiden van Lima ligt één van de grootste archeologische vindplaatsen van Peru. De vroegste overblijfselen van deze archeologische vindplaats zijn van ca. 200 na Christus. Later bouwden de Huari beschaving een grote stad op deze plaats met onder andere piramiden. Onder leiding van de Huari ontwikkelde Pachacamac zich tot religieuze staat. Nadat de inca’s Pachacamac overnamen, hebben zij er minstens nog vijf gebouwen bij Pachacamac gebouwd. Één daarvan is de tempel van de zon. Deze archeologische vindplaats is een goed begin van uw reis. Vanaf Lima worden er excursies naar Pachacamac georganiseerd.

 

Stranden

Lima ligt aan de Grote Oceaan en heeft daarom vele stranden. Helaas zijn er nog een aantal districten binnen Lima die hun afval in de Grote Oceaan storten. Daarom wordt het afgeraden om gebruik te maken van de stranden binnen Lima. Echter iets ten zuiden van Lima zijn de stranden veel schoner en vaak ook veel rustiger. De beste zijn Punta Hermosa en Santa Maria.