Caracas


Caracas is de hoofdstad en grootste stad van Venezuela. De stad ligt in het noordelijke deel van het land, langs de smalle vallei van Caracas onder de Venezolaanse bergketen van de kust (Cordillera de la Costa). Het hoogste punt van de oude stad ligt 900 meter boven zeeniveau. Caravas ligt dicht bij de Caribische Zee, maar is gescheiden van de kust door een steile 2200 meter hoge bergketen, de Cerro Ávila. Het grootstedelijk gebied van Caracas omvat de hoofdstad en vier andere gemeenten in de staat Miranda: Chacao, Baruta, Sucre en El Hatillo. Volgens de volkstelling van 2009 had de hoofdstad 2.097.350 inwoners, het grootstedelijk gebied had 4.196.514 inwoners.

Caracas trekt vele toeristen niet alleen uit Amerika, maar vooral uit Europa. Er zijn veel interessante historische monumenten uit de Spaanse periode van de stad, maar ook van de moderne tijd.

goed idee caracas


Carlosmatalive

Toeristen zullen zeker willen stoppen bij het Nationaal Pantheon van Venezuela, het meest bewonderde gebouw van Venezuela, vijf blokken ten noorden van Plaza Bolívar aan de noordelijke rand van de oude stad. Hier rusten de stoffelijke resten van Simón Bolívar. Het was oorspronkelijk een kerk maar werd verbouwd voor de nieuwe functie door de beroemde architect Antonio Guzmán Blanco in 1874.

 

Guillermo Ramos Flamerich

De Kathedraal van Caracas is een aantrekkelijke monument. De bouw begon in 1666 op een plaats van een kleinere kerk die verwoest werd door de aardbeving in 1641. De nieuwe kerk werd gebouwd in Romaanse stijl en naast de middenbeuk heeft de kathedraal twee kleine beuken aan elke kant. Achthoekige kolommen met uitgebreide kapitelen scheiden de beuken. Uiterst waardevolle sacrale schilderijen worden getoond in deze kathedraal. Een paar van de meest waardevolle zijn de Verrijzenis van Rubens, de Verschijning van de Maagd van Murillo en het Laatste Avondmaal een onvoltooid werk van deze schilder.

 

Teresa Carreno

Het congresgebouw ligt aan de zuidwestelijke hoek van Plaza Bolívar en is vanaf 19 april 1810 de zetel van het congres. Het zuidelijke deel is de huidige zetel van de Nationale Assemblee. Het Teresa Carreño is het belangrijkste theater van Caracas en Venezuela, waar symfonische concerten, opera's, ballet en toneel worden uitgevoerd. Het is het tweede theater in grootte van Zuid-Amerika, na het Teatro Colón van Buenos Aires in Argentinië.

 

Parque Generalísimo Francisco de Miranda in Caracas

Het Parque Generalísimo Francisco de Miranda ontworpen door de Braziliaanse architect Roberto Burle Marx is een groen paradijs midden in de stad. Er is een kleine dierentuin met een replica van het schip dat onder bevel stond van Francisco de Miranda.

 

Plaza Bolivar in Caracas

Er zijn tal van pleinen in Caracas. Het beroemdste plein is het Plaza Bolívar, de centrale plaats in de oude stad met het monument van El Libertador, Simon Bolívar. Moderne gebouwen en wolkenkrabbers geven een nieuwe uitstraling aan de stad. Het Plaza Venezuela is het geografische centrum van Caracas. Het is een groot stedelijk plein bij de ingang van de Centrale Universiteit van Venezuela. Ten oosten van de Plaza staat de Plaza Venezuela Fontein met muziek en gekleurd licht.

 

Casa del Libertador

Toeristen zullen zeker een bezoek willen brengen aan het geboortehuis (Casa del Libertador) van de nationale held en bevrijder Simón Bolívar. Het huis, waar Simón Bolívar werd geboren op 24 juli 1783, is prachtig gereconstrueerd in de koloniale geest. Het museum toont onder andere wapens, vlaggen en uniformen. Monumentale schilderijen met vechtscènes hangen aan de muren, in het nabijgelegen Bolivariaanse Museum, ligt de kist met de resten van Bolívar die uit Colombia vervoerd werden en er worden ook tal van andere persoonlijke items tentoongesteld.