Olympische Spelen Rio 2016

Gepubliceerd op 7 augustus 2016 om 15:26

Olympische Spelen Rio 2016 zijn begonnenDe 31ste moderne Olympische zomerspelen worden gehouden in Rio de Janeiro, beroemde miljoenenstad aan de Braziliaanse oostkust. Deze Olympische spelen worden op 5 augustus geopend en worden op 21 augustus 2016 gesloten. Dan is het winter op het zuidelijk halfrond en dus hopelijk niet al te warm (hoewel het dicht bij de evenaar ligt en het gemiddeld in Augustus zo’n 24 graden is). Het zal moeilijk zijn de prachtige ceremonies van Londen te evenaren of te overtreffen, maar we dachten dat dat na Bejing 2008 ook niet kon.

 

Het is overigens de eerste keer sinds de oprichting van de moderne spelen in 1896 dat zij worden gehouden in een land uit Zuid-Amerika. Waterpolo en plankzeilen zullen op deze spelen niet meer deel uit maken van het programma, maar daarvoor zijn golf, rugby sevens en kite-surfen in de plaats gekomen.

De spelen zullen zich afspelen in drie compartimenten van Rio, Copacabana, Maracana en Deodoro. Alleen al voor het openbaar vervoer wordt 17 miljard dollar uitgegeven, dus de kosten voor de hele Olympische Spelen zijn enorm, maar gelukkig is Brazilie een van de weinige landen die een goed economisch vooruitzicht heeft en kent alleen Rio als een BBP van 200 miljard dollar. Er kunnen echter wel vraagtekens gezet worden bij de veiligheid van de Spelen, sporters en fans, want Rio kent betrekkelijk veel criminaliteit en armoede in de sloppenwijken, favela’s genoemd. De Gemeente Rio heeft daarom maatregelen genomen om tegemoet te komen aan het armste deel van de stad en bovendien is het aantal moorden sinds 1991 niet meer zo laag geweest als nu (2012). Het valt natuurlijk wel te verwachten dat de beveiliging erg streng zal zijn om te voorkomen dat iemand die er niets te zoeken heeft niet binnenkomt.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.