Seks buiten huwelijk verboden in Indonesië

Het parlement in Indonesië heeft een wetswijzigingen goedgekeurd die seks buiten het huwelijk gaat verbieden, op straffe van maximaal 1 jaar cel. Ook op samenwonen voordat je elkaar het jawoord hebt gegeven, ligt een straf van maximaal 6 maanden. Deze nieuwe wet geldt voor zowel Indonesische burgers als toeristen die in het land verblijven vandaar de vermelding op deze site.

Lees meer »

Japan weer open

Japan heeft de meeste nog resterende reisrestricties per 11 oktober afgeschaft. Reizigers uit Nederland en andere westerse landen hoeven geen visum meer aan te vragen om het land binnen te komen en ook hoeven zij geen pakketreis meer te boeken.

Lees meer »

DAGELIJKSE CHAOS OP SCHIPHOL VEROORZAAKT DOOR BESTUURLIJK EN POLITIEK ONVERMOGEN

De corona crisis lijkt achter ons te liggen “tenminste voor nu” maar het reizen blijkt nog steeds een heel gedoe. Na ruim 2 jaar van beperkingen zou je mogen verwachten dat de professionals weer in de startblokken staan om deze nieuwe reisvrijheden goed te faciliteren, maar helaas! De waarheid is dat Schiphol alles behalve klaar is en lijkt verworden tot een derderangsluchthaven die dagelijks wordt geconfronteerd met onmogelijk lange wachtrijen. En hier zijn de reizigers met hun zuur gespaarde geld absoluut de dupe van en lijken ze allerminst zeker of ze na urenlang wachten hun vlucht wel gaan halen. Des te meer verbaasde het mij de weinig hoopgevende reactie van de Schiphol-directie die de oplossing zocht in goede schoenen en een flesje water en vooral hopen en bidden dat je dan misschien je vlucht haalt.

Lees meer »

Vliegtaks 3 x duurder

Het kabinet wil een verdrievoudiging van de vliegtaks die sinds vorig jaar wordt geheven. Nu betalen reizigers bijna 8 euro per ticket en dit bedrag moet dan volgend jaar stijgen naar ongeveer 24 euro.

Lees meer »

Eerste metro van Midden-Amerika geopend in Panama

Eerste metro van Midden-Amerika geopend in Panama. //Bron reisbijbel .nl Panama-Stad rijdt de eerste metro van Midden-Amerika. President Ricardo Martinelli opende zaterdag de bijna 14 kilometer lange metrolijn, die het noorden en zuiden van de hoofdstad van Panama met elkaar verbindt.

Lees meer »

Royal Opera House Muscat to showcase venue at ATM

Royal Opera House Muscat to showcase venue at ATMThe Royal Opera House Muscat (ROHM), Oman’s leading arts and culture organization, will be participating for the second consecutive year at this month's Arabian Travel Market (ATM), the region’s leading travel and tourism event, held in Dubai.

Lees meer »

Europes backpacker geslagen met hamer en overeden

10-02-2016

Ernstig toegetakeld, naakt en gillend van angst rende een jonge vrouw gisteravond vier vissers tegemoet in het nationaal natuurpark Coorong, in het zuidoosten van Australië. Ze was ontsnapt aan de man die het gemunt had op de levens van haar en een vriendin.

De stomverbaasde mannen brachten de vrouw in veiligheid en sloegen groot alarm bij de politie. Die vond niet veel later de andere, eveneens ernstig verwonde vrouw in het uitgestrekte natuurgebied.

De jonge slachtoffers - backpackers - zijn volgens de autoriteiten vermoedelijk afkomstig uit Europa. Ze hadden de man die hen later aanviel gistermiddag ontmoet en verbleven met z'n drieën in Coorong. Dat gebeurt daar vaker. En dus er leek niets aan de hand, totdat de sfeer in de avond plotseling omsloeg.


Stabiele toestand
De man zou een van de jonge vrouwen hebben vastgebonden en sloeg een van de slachtoffers met een hamer op het hoofd. De ander werd door hem overreden. Beide zijn met ernstige verwondingen opgenomen in het ziekenhuis. Hun toestand is stabiel. Uit welk Europees land ze precies komen, is door de autoriteiten (nog) niet bekendgemaakt.

De 59-jarige man, een Duitser, werd later aangehouden. Hem wordt ontvoering en poging tot doodslag ten laste gelegd, melden

SNEEUWSTORM LEGT NEW YORK PLAT

25 jan 2016 10:57 Nederlandse vertaling

De grote luchthavens in de regio, John F Kennedy, La Guardia en Newark, zijn vrijdag weer geopend maar het vliegverkeer ondervindt ernstige hinder van de weersomstandigheden.

De gouverneur van de staat New York heeft de noodtoestand uitgeroepen.

De net aangetreden burgemeester van New York, Bill de Blasio, heeft thuis zijn eigen stoep sneeuwvrij gemaakt en gezegd dat de New Yorkers beter niet de straat op kunnen gaan, dan is er meer ruimte voor de sneeuwschuivers die de gemeente op pad stuurt.

Zestig centimeter

De kou teistert niet alleen New York, maar grote delen van het Amerikaanse continent. Sinds de storm rond Nieuwjaar op gang is gekomen, wordt het openbare leven en het verkeer op veel plaatsen onmogelijk gemaakt. Duizenden vluchten zijn afgelast en wegen afgesloten.

Olifanten wandelen door de lobby van het hotel

Nederlandse vertaling

Het zal je maar gebeuren. Zit je na een lange reis rustig te wachten tot je in kan checken bij je hotel, komt er ineens een familie olifanten door de lobby gewandeld. In dit hotel in Zambia gebeurt het dagelijks.

De Mfuwe Lodge is naast een mangoboom gebouwd in het South Luangwa National Park in Zambia. Al jarenlang was deze mangoboom een vast onderdeel op de route van een groep olifanten. De komst van de lodge hield ze dan ook niet tegen. In de maanden van oktober tot januari wandelen de olifanten meerdere keren per dag door de lobby. Na genoten te hebben van het zoete fruit, vallen ze ook geregeld in slaap in de tuin.

Wie de komende tijd naar Thailand reist moet rekening houden met de zeer vervelende ziekte dengue. Er heerst namelijk een dengue-epidemie in Thailand.

Wie de komende tijd naar Thailand reist moet rekening houden met de  zeer vervelende ziekte dengue. Er heerst namelijk een dengue-epidemie in Thailand.

Het Thaise ministerie van volksgezondheid houdt rekening met bijna 170,000 ziektegevallen, dat zijn aantallen die vergelijkbaar zijn met de dengue-epidemie in Thailand van 1987. En vorig jaar was ook al geen geweldig jaar, met 140.000 patiënten. De overheid heeft besloten om extra maatregelen te nemen, wat betekent dat er meer en intensiever met gif gespoten gaat worden. De ziekte wordt overgedragen door de Denguemug.

Behandeling

De symptomen van dengue (ook wel knokkelkoorts genoemd) zijn: Plotse koorts (tot 41 °C), met zware hoofdpijn, pijn in gewrichten en spieren, soms een uitslag, misselijkheid, overgeven en/of diarree (met bloed). Er bestaat geen vaccin en ook geen medicatie tegen dengue. Behandelen is dan ook niet mogelijk.

Bescherming

De enige manier om je tegen knokkelkoorts te beschermen, is te voorkomen dat men tussen zonsopgang en zonsondergang wordt gestoken door de mug: dus draag lange kleding en smeer je zelf in met een muggen-werend middel zoals DEET. Te koop bij de GGD, de apotheek en de drogist.

Slapen onder een klamboe is slechts een gedeeltelijke oplossing, omdat de muggen ook overdag actief zijn.


25-09-2015 bron http://www.luchtvaartnieuws.nl/

Delta Airlines annuleerd vlucht vanwege vogelspin

BALTIMORE - Een vlucht van Delta Air Lines is woensdagavond (lokale tijd) geannuleerd omdat er een vogelspin in het laadruim was gezien. Dat meldt CNN. De vlucht had naar Atlanta moeten vertrekken.

Voordat de passagiers aan boord kwamen, zag een bagagemedewerker de spin, een Tarantula, in het laadruim van de MD-88 zitten. Volgens een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij waren er insecten in het laadruim vervoerd. Nadat de bemanning op de hoogte was gesteld van de vondst van de spin, werd besloten om de vlucht met een ander toestel uit te voeren.

Volgens de luchtvaartmaatschappij is de spin niet gezien in de cabine. Het desbetreffende toestel is goed gereinigd en doorzocht. De passagiers vertrokken enkele uren later met een ander toestel alsnog naar Atlanta.

Een beet van een Tarantula is overigens niet levensbedreigend, maar kan wel allergische reacties veroorzaken.


20-07-2015

Doktersapp voor vakantiegangers enorm populair

App de Vakantiedokter is in korte tijd enorm populair geworden. Met de app kunnen vakantiegangers in het buitenland medische vragen stellen aan Nederlandse artsen.

De app, die voor iPhone en Android is gemaakt, is inmiddels meer dan 50.000 keer gedownload, meldt het AD. Gemiddeld maken zo'n 75 vakantiegangers per dag gebruik van de app.

Een team van twintig verpleegkundigen en vijf huisartsen beantwoorden zeven dagen per week medische vragen. "Het zijn vooral huis-tuin-en-keukenkwaaltjes waar we vragen over krijgen", vertelt huisarts Bart Brandenburg aan de krant. Hij noemt huidirritaties, diarree, zonnesteek, kwallenbeten en oorpijn.


12-06-2015

Nederlandse toerist in Maleisië veroordeeld tot boete voor naaktfoto

Vier toeristen, waaronder een Nederlander, zijn vrijdag in Maleisië veroordeeld tot een boete en een korte celstraf voor het maken van een naaktfoto op een heilige berg.  
Dat meldt de BBC vrijdag.

Zij waren aangeklaagd voor obsceen gedrag. Bovendien meent de lokale bevolking dat hun actie een dodelijke aardbeving heeft veroorzaakt omdat met de foto de ziel van hun voorvaders boos is gemaakt.

De toeristen krijgen een straf van 5000 Maleisische ringgit (bijna 1200 euro) en drie dagen cel.

Schuld bekend

Het viertal bekende vrijdag voor de rechtbank schuld. De veroordeelden waren niet de enigen die bij de actie waren betrokken. De Maleisische politie zoekt nog zes andere toeristen die uit de kleren gingen.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft Maleisië toestemming gevraagd om de 23-jarige man in zijn cel te bezoeken. Volgens een woordvoerder heeft de man sinds hij vast werd gezet nog geen Nederlander gesproken.


04-03-2015

parijs

Paris might be timeless when it comes to iconic art and architecture but it is also a city constantly on the move – always hot on the heels of tomorrow’s trends and pushing the boundaries of architectural design and innovation. Inspired new projects are flourishing across the French capital this year from art gallery openings to hot new hotels. Here's what's new in Paris for 2015.


Read more: http://www.lonelyplanet.com/france/paris/travel-tips-and-articles/whats-new-in-paris#ixzz3TKx5y4Vb


14-02-2015

Top 10 bestemingen lonely planet 2015 

http://www.lonelyplanet.com/best-in-travel

  1. Singapore
  2. Namibia
  3. Litouwen
  4. Nigaragua
  5. Ierland
  6. Republiek Congo
  7. Singapore
  8. Philepijnen
  9. Sint Lucia
  10. Marokko

10-02-2015

 

Arkefly, de vliegtuigmaatschappij van TUI Nederland, gaat vanaf november twee keer per week vanaf Eindhoven Airport vliegen op de Nederlandse Antillen. Het is voor het eerst dat Arkefly zo'n grootschalige operatie opzet vanaf dit vliegveld.

Arkefly verwacht veel van de lijndienst. De maatschappij rekent op een bezettingsgraad van minstens 90%. Een belangrijk deel van de passagiers moet komen uit België en Duitsland. Arkefly hoopt 50% van de plaatsen aan hen te verkopen.

'Onze klanten vinden het makkelijker om vanuit de regio te vliegen', verklaarde directeur Hans van der Velde van Arkefly de keuze voor Eindhoven Airport. 'Bovendien is de luchthaven niet ver van België en Duitsland.'


24-01-2015

Transavia de nummer 1 low-cost maatschappij in Europa

 

Als het aan Transavia ligt dan is de luchtvaartmaatschappij over een tijdje Europa's leidende low-cost maatschappij in gastvrijheid en service – in de lucht en online. Dat maakte Algemeen directeur Mattijs ten Brink namens Transavia afgelopen maandag op Schiphol bekend. Transavia gaat een nieuwe koers varen en krijgt ook qua uiterlijk een flinke opfrisbeurt.

 

Nieuwe look & feel

Er is al één vliegtuig dat in de nieuwe look & feel vliegt. Over vier jaar is de complete vloot van Transavia gerestyled en vliegen alle vliegtuigen in een nieuwe jasje, zowel vanbuiten als vanbinnen. De reden dat ze er vier jaar de tijd voor nemen is omdat ze wel 'de hand op de knip willen houden'. Crew members krijgen al direct een nieuw jasje: het overwegend groen is vervangen door vooral veel donkerblauw. Een keuze van het personeel zelf, dat nauw betrokken was bij de ontwikkeling van de nieuwe outfits.

 

Zakelijke reizigers

Voor zakelijke reizigers wordt Transavia een aantrekkelijkere luchtvaartmaatschappij. Zo kunnen de vliegkilometers bijgeschreven worden bij de reeds gespaarde Flying Blue miles van Air France-KLM, komen er mogelijkheden voor priority boarding en komen er binnenkort aantrekkelijkere tarieven. Ook komt er een nieuwe website, het belangrijkste verkoopkanaal van Transavia. Het nieuwe platform moet zorgen voor een verdere groei in de verkoop van online tickets. De nieuwe Transavia-iconen aan de onderkant van de vliegtuigen Zie je binnenkort een Transavia vliegtuig voorbij komen, kijk dan eens goed naar boven. Aan de onderkant van alle nieuwe vliegtuigen zie je de nieuwe iconen die de luchtvaartmaatschappij de komende jaren gaat gebruiken. Het zijn iconen die iedereen begrijpt, ongeacht de taal op cultuur maar die natuurlijk wel met reizen te maken hebben. Zoals de Eiffeltoren, een parasol of een koffer.