Vier Nederlanders gewond bij aanslag Thailand

Gepubliceerd op 12 augustus 2016 om 13:48

Bij de aanslag in de Thaise badplaats Hua Hin zijn donderdag vier Nederlanders gewond geraakt. Dat laat het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken weten. Twee van hen zijn ernstig gewond.

Bron NU.NL

Bij de aanslag in de Thaise badplaats Hua Hin zijn donderdag vier Nederlanders gewond geraakt. Dat laat het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken weten. Twee van hen zijn ernstig gewond.
Onder de gewonden zijn drie vrouwen, van 49, 23 en 18 jaar. Zij zijn nog in het ziekenhuis. De vrouwen van 49 en 23 zijn ernstig gewond en de 18-jarige vrouw heeft lichte verwondingen opgelopen. Eén Nederlandse man (72) heeft zich in het ziekenhuis laten behandelen en kon het ziekenhuis daarna weer verlaten.

"Ons medeleven gaat uit naar de slachtoffers en hun dierbaren", zegt minister Koenders vrijdag. "De Nederlandse ambassade doet er alles aan om de Nederlandse betrokkenen te helpen en steun te bieden."

Koenders veroordeelt de bomaanslagen in Thailand "ten zeerste". De Nederlandse ambassadeur in Thailand, Karel Hartogh, is met een medewerker naar Hua Hin afgereisd om de Nederlandse gewonden te bezoeken en hulp te bieden.

Aanslagen
Vrijdag is het zuiden van Thailand opnieuw opgeschrikt door een serie bomaanslagen. Hierbij zijn in totaal drie doden gevallen. Het ministerie heeft geen meldingen gekregen over Nederlandse gewonden in andere plaatsen in Thailand waar bommen afgingen.

Bij de aanslag in Hua Hin kwam donderdag een Thaise vrouw om het leven. Het totaal aantal dodelijke slachtoffers van de aanslagen op donderdag en vrijdag komt hiermee op vier. Ook vielen er meer dan dertig gewonden.

De aanslagen vonden plaats op het eiland Phuket, in de regio Surat Thani, in de stad Phang Nga en tweemaal in Hua Hin.

Opgepakt
De Thaise politie heeft vrijdag twee personen opgepakt die zij verdenkt van betrokkenheid bij de aanslagen van de afgelopen dagen.

De politie wil niet meer kwijt dan dat enkele verdachten worden verhoord, maar Thaise media melden dat het om twee mannen gaat.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.