De winterspelen in PyeongChang zijn geopend

Gepubliceerd op 9 februari 2018 om 17:37

De 23e editie van de Olympische Winterspelen is vrijdag officieel geopend met een ceremonie in het olympisch stadion van Pyeongchang.

Bij de opning die ongeveer tweëenhalf uur duurde waren zo'n 35.000 mensen aanwezig. Tijdens de show, waarbij door voormalig kunstrijdster Kim Yu-na de olympische vlam werd ontstoken, werd de cultuur van het gastland Zuid-Korea uitgebeeld.

Tijdens het spektakel, met onder meer zang en dans, betraden de deelnemende landen één voor één het stadion. Nederland was als vijfde aan de beurt. In totaal kwamen alle 91 deelnemende landen aan bod.

Namens TeamNL waren slechts elf van de 33 atleten aanwezig, omdat veel sporters in de komende dagen al in actie komen op de Spelen. Schaatser Jan Smeekens droeg de Nederlandse vlag.

Naast Smeekens verschenen schaatsers Anice Das, Patrick Roest, Kjeld Nuis, Esmee Visser, Ronald Mulder, Kai Verbij, Annouk van der Weijden en Irene Schouten, skeletonster Kimberley Bos, snowboardster Cheryl Maas en een aantal coaches op het middenterrein.

De 168 Russen, die vanwege alle dopingperikelen zoals aangekondigd onder neutrale vlag verschenen, werden met gemengde reacties ontvangen. Er klonk voorzichtig gejuich, maar er was ook boegeroep te horen in Pyeongchang.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.