St. Maarten is er weer klaar voor

Gepubliceerd op 11 juni 2018 om 11:10

St. Maarten heeft hard gewerkt aan de wederopbouw van het eiland na de orkaan Irma en lijkt nu weer klaar voor het toerisme. Het is nog niet zoals het voor de orkaan was, maar het eiland is helemaal opgeruimd en men is druk bezig de wederopbouw. De stranden zijn schoon en 29% van de hotelkamers is weer beschikbaar en de tijdelijke terminals op het vliegveld werken goed.

Er zijn er nu twee vluchten per week met KLM, op vrijdag en zondag en eind oktober komt daar een derde vlucht bij op dinsdag, en vanaf november zullen er weer dagelijks vluchten naar St. Maarten zijn. Het vliegveld verwerkt nu zo’n 20 vluchten per dag. Daarnaast is 66 procent van de bedienende markten terug op de luchthaven. De verwachting is dat de hoofdterminal in 2019 helemaal klaar is en het vliegveld weer tot een van de modernste van de regio zal behoren.

 

De cruise haven van St. Maarten had niet veel schade ondervonden van orkaan Irma en kon haar dagelijkse werkzaamheden vrij snel hervatten. Begin december voeren de cruise schepen de haven van St. Maarten weer binnen en daarmee was een terugkeer van het toerisme op St. Maarten een feit.

 

Ook de hotels zijn goed op weg en hard aan het werk om hun gasten weer te kunnen ontvangen. Uit een hotelonderzoek van het St. Maarten Tourist Bureau blijkt dat in het eerste kwartaal van 2018 1.000 hotelkamers beschikbaar waren op het Nederlandse deel van St. Maarten. Dit is 27 procent van de capaciteit van voor de orkaan. In het tweede kwartaal zijn dat 1.309 kamers (34 procent), het derde kwartaal 1.619 kamers (42 procent) en het vierde kwartaal naar verwachting 2.088 kamers (54 procent).

 

St. Maarten is goed op weg om weer een van de mooiste vakantie bestemmingen te worden van deze regie en dit verdienen ze ook.