Hotel op de Noordpool

Gepubliceerd op 5 augustus 2019 om 17:14

Hotels vind je bijna overal ter wereld, er zijn nog maar enkele gebieden en streken ongerept.  De noordpool is zo’n gebied, maar daar komt volgend jaar verandering in. In april 2020 opent op die immense ijsvlakte North Pole Igloos, en word daarmee het noordelijkste  hotel ter wereld.

Je zal hier redelijk comfortabel de nacht kunnen doorbrengen. Het hotel bestaat uit tien verwarmde koepels met eigen toilet en een glazen dak waardoor je de sterrenhemel kunt zien. Met een beetje geluk zie je ook het noorderlicht en uitzicht op het zuiden is gegarandeerd. Er is een chef-kok die maaltijden bereidt, voor vragen kun je terecht bij een ‘campingmanager’ en er is een gids die je meeneemt door de Arctische wildernis.

Dat is een groot verschil met hoe je nu op de noordpool reist en overnacht. Met de uitzondelijke weersomstandigheden is deze trip nu nog alleen voor avontuurlijke reizigers mogelijk die bereid zijn de barre weersomstandigheden te trotseren.

Momenteel trekt de noordpool jaarlijks ongeveer duizend vakantiegangers, die alleen de nacht kunnen doorbrengen in een tent en met kleren en uitrusting die de barre kou kunnen weerstaan. Veel reizigers maken echter alleen een dagtrip naar de noordpool vanaf Spitsbergen.

Het hotel op de noordpool is slechts één maand per jaar open, in april. Die maand geldt als het ‘hoogseizoen’, want dat is de enige tijd dat je veilig naar de noordpool kunt reizen. De rest van het jaar is het te gevaarlijk vanwege bewegende gletsjers en drijvend pakijs dat kan scheuren en in stukken kan breken.

North Pole Igloos is een initiatief van Luxury Action, een Finse reisorganisatie die reizen aanbiedt naar exclusieve reisbestemmingen. Luxury Action heeft al heel wat ervaring met reizen naar het Arctische gebied en zegt bezorgd te zijn om het snel veranderende klimaat. Op deze manier is de hoop dat de hotelgasten kennismaken met de negatieve invloed van de klimaatverandering op het leven in het noordpoolgebied en dit delen met de rest van de wereld.

Zoals te verwachten, is een overnachting in het eerste hotel op de noordpool niet goedkoop. Er hangt een prijskaartje aan van € 95.000. Daar zitten alle vluchten bij inbegrepen, evenals een paar overnachtingen op Spitsbergen en in een exclusieve 5-sterrenlodge in Fins Lapland.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.