Reizen naar China


China is zeker een van de fascinerendste bestemmingen van Azië. Een land met schitterende natuur, mooie tempels en overweldigende miljoenensteden. Enerzijds enorm modern en aan de andere kant traditioneel tot in de kleine details. Het land is te groot om in één reis goed te kunnen doorgronden. 

Nu het coronavirus in China en de rest van de wereld langzaam onder controle lijkt te komen is een reis naar China binnenkort hopelijk weer mogelijk. China helpt nu ook andere landen met het bestrijden van het virus door vaccinaties, mondkapjes en kennis te delen met andere landen.

China waar het corona virus uitbrak lijkt nu in grote delen van de wereld de redder te worden in de bestrijding van het corona virus. 

En hiermee ziet China zijn kans schoon om zich weer op te werpen als een van de mondiale leiders van de wereld.

China heeft geweldige bouwwerken die enorm tot de verbeelding spreken: de Chinese Muur, meer dan 6000 kilometer lang en al honderden jaren oud. De Verboden Stad en Het Terracotta Leger scoren ook hoog in de lijstjes van mooiste bezienswaardigheden ter wereld. Het zijn niet alleen de bouwwerken uit de Chinese Oudheid die een bezoek aan China de moeite waard maken. De steden zoals Shanghai, Beijing of Hongkong zijn een beleving op zich en absoluut een aanrader. De natuur in China is ook geweldig en nog weinig bezocht door reizigers uit Westerse landen. Aanraders zijn het  Karst gebergte in het zuiden van China waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen door de natuur of de rijstterrassen in de provincie Yunnan, waar de rijstvelden terrasvormig over de berghellingen zijn uitgestrekt. Kortom: in China is alles te vinden voor de avontuurlijke reiziger. 

Tips

Ongestoord Facebook, Instagram, e-mail of Gmail checken is in China helaas niet mogelijk vanwege de internet blokkade die de Chinese overheid hanteert.  Wil je toch de gemaakte foto's en avonturen delen met de familie en vrienden download dan Virtual Private Network. Het is slim dit voor aanvang van de reis te doen aangezien het in China namelijk erg lastig is een VPN applicatie te verkrijgen. Door middel van het downloaden van een VPN applicatie op de telefoon kan de blokkade vaak worden omzeild. lees je goed in voordat je een VPN applicatie gaat gebruiken! 

In China eet men over het algemeen met eetstokjes en dat kan voor de beginners nog een hele opgave zijn! Oefening in deze helpt, en als het helemaal niet lukt vraag dan om westers bestek.

Er wordt vaak gezegd dat Chinezen boeren na het eten en spugen op straat, dit is zeker niet zo "zeker niet in de grote steden".

De openbare toiletten zijn vaak wel onhygiënische, daarom heeft de Chinese overheid heeft in 2016 opdracht gegeven 110.000 nieuwe toiletten te bouwen.Is de nood hoog neem dan in ieder geval zelf toiletpapier mee, misschien is een desinfecterende handgel ook een goed idee.

Vermijd de eerste week van oktober! Deze periode wordt ook wel de ‘Golden Week’ genoemd. Heel China gaat dan op reis en het is overal extreem druk. Hetzelfde geldt ook voor de eerste week van mei.

Zorg dat je een visitekaartje van je hotel/guesthouse/hostel bij je hebt. Mocht je de weg terug niet meer weten, dan kun je de weg vragen door het kaartje te laten zien.

Behandel de Chinees met respect. Men zal dan altijd beried zijn je zo goed als mogelijk te helpen.

Westerlingen zijn nog steeds een bezienswaardig voor de Chinezen en de kans is groot dat je vragen krijgt of je op de foto wilt. Het is geen negatieve vorm van aandacht, het is meer de nieuwsgierigheid.

China is dusdanig groot dat het verschillende klimaten kent. De ideale reisperiode hangt daarom af van je route of het gebied dat je kiest.

 

Marcel Ruizendaal