Top 10 Reizen 2023


Elk jaar verschijnt er op deze site een top 10 van reisbestemmingen, zo ook dit jaar. Reizen is nu weer volop mogelijk na de corona jaren, en we hebben er weer zin in. Maar liefst 80 procent van de Nederlanders denkt dit jaar een reis binnen Europa te maken. Ruim 25 procent overweegt verder te gaan dit jaar en denkt daarbij aan landen in Noord- en Midden-Amerika. Met name Canada, de VS, Costa Rica en Mexico zijn populair. Ook Oceanië is terug van weggeweest, een kleine 7 procent van de Nederlanders heeft interesse in deze regio. Dat lijkt wellicht niet veel, maar is een verdubbeling ten opzichte van 2022.

Ook gaan er zoals altijd genoeg Nederlanders lekker in eigen land op vakantie. Limburg, de kust provincies en de Waddeneilanden doen het dan altijd heel goed. 

 

1 Bali

Bali is al jaren een geweldige vakantiebestemming en heeft voor iedereen wat te bieden. Er zijn prachtige stranden, Mystieke tempels, eindeloze groene rijstvelden, een vriendelijke bevolking en natuurlijk het heerlijk eten; een vakantie naar Bali is genieten. Zoek je rust, zon, zee of strand? Of wil je juist actief bezig zijn (surfen, hiken, fietsen) en de culturele bezienswaardigheden ontdekken? Bali heeft het allemaal. Wij willen deze zomer ook naar Bali, onze favorieten plekken op Bali zijn Ubud, Canggu en Sanur.

 

2. De Waddeneilanden

Laten we in dit lijstje ons eigen land niet vergeten. Wie mooie natuur in combinatie met zon, zee en strand zoekt vindt dit op de Waddeneilanden. In totaal heeft Nederland 14 Waddeneilanden, waarvan er 9 bewoond zijn. Er zijn meerdere opstapplaatsen om naar de Waddeneilanden te gaan, vorig jaar zijn wij van Den Helder naar Texel gegaan. Van alle Waddeneilanden zijn Vlieland en Schiermonnikoog autovrij en geweldig om met de fiets te verkennen. 

 

3 Japan

Ontdek het mystieke Japan met zijn indrukwekkende steden zoals Tokyo, Kyoto en Osaka. Bezoek de prachtige traditionele tempels en pagodes en laat je verrassen door het natuurschoon met tropische stranden, berglandschappen, vulkanen, bamboebossen en schitterende rijstvelden. Japan is goed te bereizen maar is wel een wereld op zich die vaak een cultuurshock teweegbrengt om nooit te vergeten.

 

4 IJsland

Eén van de meeste bijzondere Europese landen qua natuurfenomenen is IJsland. Met zijn vulkanen, gletsjers, thermale baden, spuitende geisers en watervallen is IJsland een bijzondere bestemming die ook zeer geschikt is als kortere vakantie.

 

5 Canada

Canada is een geweldig land om mooie avonturen te beleven, zeker als je er met een camper gaat rondreizen. Je vindt hier prachtige meren en bergen waar je eindeloos kunt hiken, kanoën, klimmen en dieren spotten zoals beren, elanden en hertachtigen. Maar ook de Canadese steden zijn absoluut een bezoek waard. Onze favoriete stad is Vancouver.

 

6 Schotland 

Als je naar Schotland reist dan moet je eigenlijk de North Coast 500 doen. Dit is een van de meest iconische autoroutes in de wereld. Door deze route te volgen zie je veel van de ongerepte wildernis van de Schotse Hooglanden. Voor dat je deze route gaat rijden is het ook een aanrader om de stad Inverness te verkennen. Een absolute aanrader is om deze route met de camper te doen.

 

7. Utah, Verenigde Staten van Amerika

De verenigde Staten van Amerika is geweldig als vakantieland, maar wel enorm groot en niet in een bezoek te bereizen. Vandaar dat we ons nu richten op de staat Utah. Utah heeft vijf nationale parken en acht nationale monumenten en is een bestemming voor reizigers met hang naar avontuur. De meest iconische bestemmingen zijn Zion National Park en de Grand Canyon. Vergeet niet de gokstad Las Vegas te bezoeken, deze stad ligt ook in Utah.

 

8. Azoren

De Azoren is een eilandengroep in de Atlantische Oceaan en hoort bij Portugal. Deze eilanden bestaan uit negen bewoonde en acht onbewoonde eilanden. Vier van de negen bewoonde eilanden zijn Unesco-biosfeerreservaten. Deze eilanden zijn door het Wereld Natuur Fonds erkend als een veilig leefgebied voor 28 walvis- en dolfijnensoorten. Dit geeft al aan hoe bijzonder de Azoren zijn. Je kan er ook heerlijk genieten van zon, zee en strand. 

 

9. Zuid-Afrika

Dat deze bestemming in deze de lijst staat is geheel terecht.  En groot voordeel er is geen tijdsverschil. Van mooie stranden, de Big five spotten, heerlijk eten en drinken en vaak prachtig weer is Zuid-Afrika een geweldige bestemming.

 

10. Italië

Italië is een bestemming voor ieder wat wils. Zo is het fijn voor de natuurliefhebbers, strandgangers, stedentrippers en de rustzoekers. Italië heeft betoverende landschappen en geweldige steden zoals Rome en Florence. Italië is een land met een rijke geschiedenis, romantische dorpjes en heerlijk eten.