Afrika


Gnoes en zebra’s grazen op de savanne van het Krugerpark, in de Choberivier nemen olifanten een bad, een nevelige regenboog bekroont de majestueuze Victoriawatervallen en gekko’s laten ’s nachts hun gelach over de Namibwoestijn rollen: reis mee naar Afrika en ontdek de prachtige natuur van deze landen! Nergens ziet u zo’n diversiteit aan flora en fauna als in dit paradijselijke stukje wereld. Vergeet ook de cultuur niet: in Zuid-Afrika is de Hollandse erfenis nog altijd voelbaar en de prehistorische rotstekeningen van de San kunt u nog altijd bewonderen


Reis tips Afrika, zoek en vind je weg en maak gebruik van de links die handig zijn bij het plannen van je reis door Afrika.Heb jij nog suggesties mail ons dan.

Afrika on Camera


Zuid Afrika

Zuid-Afrika: één wereld in één land. Het land staat bekend om de enorme diversiteit in natuur en cultuur, strand en safari, zon en zee, wijnen, Kaapstad, de Garden Route, het Krugerpark en zoveel andere bezienswaardigheden. Zuid-Afrika trekt elk jaar bijna 140.000 Nederlandse toeristen - en terecht.


Mauritius

Mauritius is een Frans- en deels Engelstalig eiland in het continent Afrika, gelegen in de Indische Oceaan. Hierbij horen ook de kleinere eilanden van Mauritius, Rodrigues, Agalega en St. Brandon. Menig pas getrouwd stel, zonaanbidder, rustzoeker of levensgenieter hoopt de paradijselijke bestemming Mauritius eens in zijn of haar leven te bezoeken. Hagel witte stranden en daarbij de azuurblauwe zee vormen samen een plaatje zoals je dat alleen maar in vakantie brochures herkent.

Afrika

Afrika is een continent dat zowel op het noordelijke als het zuidelijke halfrond ligt. De evenaar loopt van west naar oost door de volgende Afrikaanse landen:

Sao Tomé en Principe (om precies te zijn dwars door het eilandje Ilhéu das Rolas), Gabon, Congo-Brazzaville, Democratische Republiek Congo, Oeganda, Kenia en Somalië.

Afrika wordt in het noorden begrensd door de Middellandse Zee, in het noordoosten door het Suezkanaal, de Rode Zee en het Sinaï-schierland, in het zuidoosten door de Indische Oceaan en in het westen door de Atlantische Oceaan. Ten noorden van Afrika ligt Europa, dat door de Straat van Gibraltar gescheiden wordt van het Afrikaanse vasteland.

De smalste afstand tussen Marokko (Afrika) en Spanje (Europa) bedraagt slechts 14 km. De kortste afstand tussen Afrika en het ten westen gelegen continent Zuid-Amerika bedraagt zo'n 2600 km. Op zo'n 4000 km ten zuiden van Afrika ligt de Zuidpool of Antarctica. Het meest noordelijke punt van Afrika is Ras ben Sakka in Tunesië, het meest zuidelijke punt is Kaap Agulhas in Zuid-Afrika, de afstand tussen deze twee plaatsen bedraagt ca. 8000 km.

Het meest westelijke punt van Afrika is Kaapverdië, het meest oostelijke punt is Ras Hafun in Somalië, een afstand van ca. 7400 km. De totale kustlijn van Afrika bedraagt ongeveer 26.000 km. Afrika is na Azië (43.820.000 km2) met een oppervlakte van ca. 30.370.000 km2 het tweede grootste continent van de aarde. Qua oppervlakte is Algerije het grootste land van Afrika, de eilandengroep Seychellen het kleinste. Het kleinste land op het vasteland van Afrika is Gambia