Zuid Afrika


Zuid-Afrika: één wereld in één land. Het land staat bekend om de enorme diversiteit in natuur en cultuur, strand en safari, zon en zee, wijnen, Kaapstad, de Garden Route, het Krugerpark en zoveel andere bezienswaardigheden. Zuid-Afrika trekt elk jaar bijna 140.000 Nederlandse toeristen - en terecht.


Kaapstad

Kaapstad is op Johannesburg na de grootste stad van Zuid-Afrika. Vroeger was het in het zuidwesten van het land gelegen Kaapstad een belangrijk punt op de handelsroutes tussen Azië en Nederland. De Nederlanders hadden hier bij Kaap de Goede Hoop een verversingspunt opgezet waar de Vereenigde Oos-Indische Compagnie volop gebruik van maakte.

Tuinroute

 De Tuinroute geldt als één van Zuid-Afrika’s mooiste routes om met te auto te rijden. De infrastructuur is er uitstekend waardoor u makkelijk van plaats naar plaats reist. Het gebied wordt getypeerd door eindeloze verlaten stranden en oeroude bossen vol met kleiner wild. Ook komen hier een aantal rivieren uit in zee die diepe kloven hebben gevormd in het landschap. Daarnaast vindt u een aantal aantrekkelijke plaatsen langs deze route waar een hoop te beleven is.

Krugerpark

De Krugerwildtuin, zoals de Afrikanen het park noemen, is een van de grootste nationale parken ter wereld en strekt zich uit over 1 948 528 hectare. Van noord naar zuid bedraagt de afstand 322 kilometer, de gemiddelde breedte bedraagt 64 kilometer. Het park heeft de grootte van ongeveer de helft van Nederland.

Ando Nationaal Park

Voor veel reizigers is Addo Nationaal Park de ideale plek om aan de Garden Route een safari te doen. Groot, mooi, betaalbaar en, heel belangrijk malariavrij! (dit laatste vooral in tegenstelling tot wanneer je op safari in het Krugerpark gaat, waar voor het hele park een risico op malaria geldt). 

Ando Nationaal Olifanten Park doet haar naam eer aan - in het park leven zo'n 450 olifanten