Indonesië


Indonesië is, in onze ogen terecht, één van de populairste bestemmingen onder backpackers. De mensen zijn er over het algemeen erg vriendelijk en het is een prachtig en veelzijdig land. Indonesië heeft meer dan 17.000 eilanden en is daarmee ongeveer vijftig keer groter dan Nederland. Doordat Indonesië uitgestrekt is over een grote oppervlakte kent het een aantal verschillende klimaten. Zo vind je in het westen van Indonesië tropische regenwoud en in het oosten savanne landschap. Over de hele archipel zijn bergen en vulkanen te vinden. Enerzijds zorgen de – actieve – vulkanen voor grote schade en anderzijds maken ze Indonesië één van de vruchtbaarste landen op aarde.


Bali

Witte zandstranden, rijstvelden en tempels

Bali is één van de bekendste eilanden van de Indonesische Archipel en een landschappelijk paradijs.Het landschap is een lust voor het oog met in het zuiden hagelwitte stranden en goede watersportmogelijkheden. En ook de kustplaatsen langs de westkant bieden veel sfeer en mooie stranden.Het prachtige weer, de gastvrije bevolking en het trendy uitgaansleven doen de rest.


Yogyakarta

Het culturele centrum van Indonesie

Yogyakarta een van de belangrijkste steden in Indonesië. De stad was de zetel van het Javaanse rijk van Mataram en een van de belangrijkste culturele centra's van Java. Yogyakarta heeft veel van zijn lokale gewoonten en tradities behouden en wordt nog steeds geregeerd door een Indonesische sultan