Wat te doen in Taiwan


Taiwan is het land dat ieder jaar nog een halve centimeter stijgt. De Portugezen noemen Taiwan in de 16e eeuw niet voor niets 'Ilha Formosa', wat prachtig eiland betekent. Het kleine landje biedt verrassende natuur met Sun Moon Lake en Yushan National Park. Vergaap je aan de kleurrijke tempels van Taroko of Taipei en maak kennis met de bijzondere Thao bevolking op Lanyu Island. Laat je hier inspireren voor je volgende reis of vakantie naar Taiwan.

 

Taipei

Taipei is een hypermoderne metropool met vooralsnog de hoogste wolkenkrabber ter wereld. Het is echter ook een stad vol Chinese cultuur en Chinees eten, met markten en enorme musea.

 

Taroko National Park

De Taroko Gorge is een kloof in het gelijknamige park die vooral bezoekers trekt vanwege haar natuurmarmeren muren. Ook de Ching Shue klif aan de kust is echter meer dan de moeite waard.

 

Lanyu Island

Lanyu Island is niet zoals de rest van Taiwan. Het eilandje ten zuiden van het hoofdeiland lijkt op een complexe mix van Taiwan en de Filipijnen, met grillige natuur door de weersomstandigheden. Stel je geen tropische stranden voor. Wel ruige kustlijnen, open grasvlaktes en tropisch regenwoud.