Wat te doen in Belgie


Antwerpen

De grootste stad van het Vlaamse deel van België barst van de historie. De opkomst van de haven in de twaalfde eeuw heeft ervoor gezorgd dat Antwerpen een lange bloeiperiode heeft gekend. De rijkdom wordt uitgeademd door een groot aantal gebouwen en pleinen in de binnenstad van Antwerpen. Het leuke van Antwerpen is dat het geen openluchtmuseum is geworden, maar dat het dagelijkse leven hier ook gewoon doorgaat. Antwerpen is daardoor een moderne stad, waar de afgelopen jaren prachtige moderne elementen toegevoegd zijn aan het historisch erfgoed dat de stad rijk is.

 

Belgische Kust

België heeft een kuststrook van slechts 67 kilometer. Hiervan bestaat echter zo’n 95% uit aangename zandstranden, waar het zowel tijdens zomerse dagen als in andere seizoenen fijn vertoeven is. De Belgische Kust telt een aantal kleinere en grotere badplaatsen. De bekendste zijn het mondaine Knokke, feestplaats Blankenberge en de stad Oostende. Gedurende het jaar worden er aan de kust veel evenementen georganiseerd om de vele toeristen die naar de kust komen te vermaken.

   

Historische binnenstad van Brugge

Op het moment dat Amsterdam niet veel meer dan een dorp was en Antwerpen totaal geen rol van betekenis speelde, was de West-Vlaamse stad Brugge al een grote stad met een belangrijke rol in Noord-West Europa. De bloeiende lakenproductie in de regio en de zeehaven maakten van Brugge een handelsknooppunt die de stad veel rijkdom en welvaart bracht. Uit deze gouden periode stammen een aantal pleinen, straten en gebouwen die je nu nog in Brugge terugvindt. De gehele binnenstad van Brugge staat met al haar historische bezienswaardigheden in zijn geheel op de werelderfgoedlijst van Unesco.

 

Grote Markt van Brussel

Hét plein van Brussel is de Grote Markt. Al in de elfde eeuw is het plein aangelegd en vormde het het centrum van de stad Brussel. Aan de Grote Markt staan een groot aantal historische gildenhuizen. Ook staat hier het indrukwekkende gotische Stadhuis van Brussel en het Broodhuis. Hierin is het Museum van de Stad Brussel gevestigd. De Grote Markt is eens in de twee jaar de plek waar een enorm bloementapijt aangelegd wordt. De Grote Markt staat al sinds 1998 in zijn geheel op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

   

De Ardennen

Een sportieve speeltuin voor jong en oud. Zo laat het natuurgebied Ardennen zich het beste omschrijven. De Ardennen zijn een laaggebergte die zich uitstrekken over een groot deel van Wallonië, een stukje van Frankrijk en het noordwesten van Luxemburg. Dankzij het bosrijke heuvellandschap vormen de Ardennen een fraai natuurgebied met uitstekende mogelijkheden om aan allerlei sporten te doen zoals fietsen, wandelen, kajakken, paardrijden, langlaufen, kanoën, raften en meer. Ook zijn er allerlei survivaltrips te maken in de Ardennen. De Ardennen is daarom een plek waar je relatief veel groepsaccommodaties aantreft.  

   

Belforten

Een belfort is een middeleeuwse wachttoren die voorzien is van een stormklok. Een andere naam voor belfort is hallentoren. Deze niet-religieuze torens treft je vooral veel aan in België en Frankrijk. Nederland telt er ook eentje. Deze staat in