Europa

Ook dichter bij huis is er ontzettend veel moois te ontdekken! Van de Akropolis in Athene, het Colosseum in Rome tot de Blauwe Moskee in Istanbul: geniet van deze en van vele andere culturele schatten in Europa. Ook natuur-, geschiedenis- en kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen in prachtige steden, streken en natuurgebieden. Europa heeft voor elk wat wils!

Travel tips zoek en vind je weg in Europa door gebruik te maken van de bronnen en directe links naar de site's die wij gebruiken.Heb jij nog suggesties mail ons dan.

Sail Amsterdam on camera


Belgie

België is een populair vakantieland onder de Nederlanders. Maandelijks maken tienduizenden Nederlanders een citytrip naar mooie steden zoals Brugge, Gent of Antwerpen. De Vlaamse kust trekt liefhebbers van strand, zee en zon en de Ardennen zijn erg populair onder mensen die de natuur op willen zoeken.


Duitsland

Steeds meer toeristen weten hun weg naar onze oosterburen te vinden. Het land heeft dan ook een grote diversiteit aan festiviteiten, leuke steden een boeiende landschap en eeuwenoude cultuur te bieden. Steden zoals Hamburg, Berlijn en Düsseldorf laten menig toeristen hart sneller kloppen. Maar ook de cafés en clubs in Duitsland zijn vaak goed voor nieuwe trends en muziekstromingen.


Engeland

Zodra je het Kanaal oversteekt en in Engeland terecht komt waan je je in een compleet andere wereld. De typisch Britse cultuur is ineens toch iets heel anders dan het vasteland van Europa. Britten houden heel erg vast aan hun eigen normen, waarden en tradities, waardoor je als toerist ook echt een vakantiegevoel krijgt omdat veel dingen anders zijn dan bij ons. Dat begint natuurlijk al bij het links rijden en bij de andere aanduidingen voor afstanden.


Frankrijk

Frankrijk is al jarenlang de populairste vakantie bestemming voor Nederlanders. Ieder jaar trekken er miljoenen Nederlanders naar Frankrijk om te genieten van de verschillende bezienswaardigheden die het land te bieden heeft. Met prachtige steden zoals Lille, Nice en Marseille en streken zoals Bretagne, Normandië en de Dordogne heeft Frankrijk genoeg te bieden. Daarnaast telt Frankrijk honderden prachtige dorpen en musea die de moeite van het bezoeken meer dan waard zijn.


Griekenland

Griekenland is al jarenlang een populaire vakantiebestemming onder Nederlandse toeristen. Zon, zee, strand, cultuur en lekker eten lokken de Nederlanders ieder zomer weer naar de Griekse eilanden en het vasteland. Dankzij de rijke historie van Griekenland zijn er heel wat bezienswaardigheden te zien in dit Zuid-Europese land.


Italie

Als er een land is dat veel mensen tot de verbeelding spreekt dan is het Italië. Op het gebied van lekker eten, design, mooie auto's, mode en koffiecultuur behoort Italië tot de absolute wereldtop. De liefde voor mooie dingen heeft ervoor gezorgd dat Italië bovenal ene mooi land is met veel bezienswaardigheden.


Ierland

Ierland is wellicht niet de meest zonnige vakantiebestemming van Europa maar zeker wel één van de mooiste. Gelegen in het noorden van Europa heeft het niet het meest gunstige vakantieklimaat. De prachtige nog ongerepte natuur en overweldigende landschappen zijn echter al een bezienswaardigheid op zich. Doordat Ierland relatief gezien dun bevolkt is zijn er veel van dit soort plekken te vinden. Ierland kent vele bijzondere plaatsen en bezienswaardigheden.


Nederland

Nederland is een klein land waar enorm veel te zien en te doen is. Niet voor niets kiezen jaarlijks miljoenen Nederlanders voor een vakantie in eigen land. De contrasten binnen Nederland zijn groot, het land barst van de musea en bezienswaardigheden die de moeite waard zijn en voor natuurliefhebbers zijn er nog steeds prachtige natuurgebieden te ontdekken in ons eigen kleine kikkerlandje. Daarnaast bieden steden zoals Amsterdam en Rotterdam enorm veel cultuur, historie en architectuur.


Oostenrijk

Het centraal in Europa gelegen Oostenrijk behoort tot de meest bezochte vakantielanden onder Nederlandse toeristen. De relatief geringe afstand speelt hierbij natuurlijk een belangrijke rol, maar nog belangrijker is het feit dat Oostenrijk iets te bieden heeft wat je in de Lage Landen ver moet zoeken: enorm veel bergen. Het Alpenland weet jaarlijks grote hoeveelheden wintersporters aan te trekken, terwijl in de zomermaanden de liefhebbers van rust en natuur massaal naar Oostenrijk trekken.


Portugal

Portugal is het zuidwestelijke land op het Iberisch schiereiland, wat het deelt met Spanje. Portugal is ongeveer twee keer zo groot als Nederland. Hoofdstad Lissabon en Porto, de tweede stad van het land, zijn populaire stedentrip bestemmingen. De meeste toeristen die naar Portigal reizen die strijken neer in de Algarve. Dit kustgebied aan de zuidkust van Portugal is dé zonbestemming van het land.Spanje

Spanje is het grootste land op het Iberisch schiereiland. Dankzij het overwegend aangename weer en de vele bezienswaardigheden is Spanje een enorm populair vakantieland. Onder Nederlandse toeristen is Spanje zelfs al jarenlang de nummer  één vliegbestemming.

Spanje heeft honderden kilometers aan kustlijn die voorzien zijn van prachtige stranden en ook fraai gevormde kliffen en baaien. Zowel aan de kust als landinwaarts telt het land veel prachtige steden en dorpen die de moeite waard zijn. Steden zoals Madrid, Barcelona en Valencia behoren met name dankzij de Spaanse sfeer tot de best bezochte steden van Europa.


Turkije

Het land Turkije is verdeeld over twee werelddelen: Europa en Azië. Niet alleen wat betreft topografische ligging behoort het land tot twee continenten, ook de samenleving is een smeltkroes van moderne westerse invloeden, Arabische cultuur 

en de islam als veruit belangrijkste religie. Turkije op de scheidslijn van twee werelden ligt merk je aan het feit dat het nooit als honderd procent Europees gezien wordt, maar door de meeste bronnen ook niet tot het Midden-Oosten gerekend wordt.


Ook dichter bij huis is er ontzettend veel moois te ontdekken! Van de Akropolis in Athene, het Colosseum in Rome tot de Blauwe Moskee in Istanbul: geniet van deze en van vele andere culturele schatten in Europa. Ook natuur-, geschiedenis- en kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen in prachtige steden, streken en natuurgebieden. Europa heeft voor elk wat wils!

Het continent Europa ligt in zijn geheel op het noordelijk halfrond. Europa is na Oceanië (ca. 8.468.300 km2) het kleinste continent op aarde met ca. 10.180.000 km2. Rusland is het grootste land van Europa, Vaticaanstad is het kleinste land. Europa is van het noorden naar het zuiden ongeveer 4000 km lang, en van oost naar west strekt het continent zicht uit over een breedte van ongeveer 5500 km. Het meest noordelijke punt op het vasteland van Europa is de Noordkaap in Noorwegen, het meest zuidelijke punt is Punta de Tarifa in Spanje, het meest westelijke punt is Cabo da Roca in Portugal. Het meeste oostelijke punt van Europa is een naamloze bergtop ten noordoosten van de bergtop Gora Anoraga in het Europese deel van Rusland