Portugal


Portugal is het zuidwestelijke land op het Iberisch schiereiland, wat het deelt met Spanje. Portugal is ongeveer twee keer zo groot als Nederland. Hoofdstad Lissabon en Porto, de tweede stad van het land, zijn populaire stedentrip bestemmingen. De meeste toeristen die naar Portigal reizen die strijken neer in de Algarve. Dit kustgebied aan de zuidkust van Portugal is dé zonbestemming van het land.


Lissabon

Lissabon is de hoofdstad van Portugal. De vlak bij de Atlantische Oceaan gelegen stad telt inclusief voorsteden maar liefst drie miljoen inwoners, waarmee het de grootste stad van Portugal is. Lissabon is gebouwd op heuvels waardoor sommige wijken redelijk niveauverschillen kennen. Lissabon kent een historisch centrum: Baixa. Veel belangrijke gebouwen staan in deze wijk. Zeker zo fraai is de ernaast gelegen wijk Bairro Alto die je met een dertig meter hoge lift vanuit het centrum kunt bereiken.

Algarve

Van heel Portugal is de Algarve onder toeristen veruit de best bezochte streek. De Algarve ligt in het zuiden van Portugal langs de kust van de Atlantische Oceaan. Wat de Algarve wat betreft landschap zo bijzonder maakt is de afwisseling van hoge rotsen en idyllische strandjes langs het kustgebied. De badplaatsen die er omheen zijn gebouwd variëren van sfeervol en redelijk kleinschalig tot aan puur massatoerisme waarbij het vooral in de zomermaanden erg druk kan zijn. Wie de schoonheid van de Algarve wil ontdekken die hoeft niet persé in de zomer naar de Algarve af te reizen.