Eilat


Eilat is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot het vakantieparadijs van Israël. De Israëliërs zelf ontdekten dit al tijden terug, maar nu verwerft de badplaats ook bekendheid bij buitenlandse vakantiegangers. De aantrekkingskracht van het stadje bestaat vooral uit de rijke onderwaterwereld en het fijne klimaat. Het rif voor de kust van Eilat bevat meer dan 230 soorten koraal, dat voor de meest wonderlijke vissen en zelfs schildpadden en dolfijnen een thuishaven vormt. Maar Eilat biedt meer dan dat, het is inmiddels namelijk een volwaardige vakantiebestemming. Zo is er van alles te beleven en verblijf je hier uiterst comfortabel in accommodaties van allerlei prijsklasses. Geen wonder dus dat vakantiegangers de magie van Eilat ontdekt hebben!

Eilat is een stad waar van alles te beleven is. Als de hitte afneemt en de zon weer lager aan de hemel staat kun je gaan shoppen, naar de bioscoop of naar het themapark Kings City. ’s Avonds komt de stad namelijk pas echt tot leven en zitten ook de restaurantjes vol. Ook het nachtleven is bruisend; Eilat heeft voldoende hippe en gezellige gelegenheden om te uit te gaan tot in de kleine uurtjes.


Koraalrif in de golf van Eilat

Een vakantie in Eilat kan eenvoudigweg niet voorbijgaan zonder het koraalrif te bekijken. Duiken en snorkelen zijn uiteraard mogelijk, maar ook een leuke manier om het onderwaterleven te bewonderen is een tocht in een boot met glazen bodem, zodat je alles onder het wateroppervlak prachtig kunt aanschouwen.

 

De Paddestoel in de Timna Vallei nabij Eilat

Geïnteresseerd in meer natuurschoon? Niet ver van de badplaats ligt de Timna Vallei, waar vroeger kopererts gewonnen werd, maar dat tegenwoordig een natuurpark is waar de bijzondere Pilaren van Salomon, de Paddenstoel en de bekende bogen in de rotsen zijn uitgesleten.

 

Eilat Dolfijnen

Heel bijzonder tot slot is het zwemmen met dolfijnen bij het Dolphin Reef aan Coral Beach. De dolfijnen zijn vrij om te komen en gaan, want het is een open reservaat waar ze bestudeerd worden in hun natuurlijke omgeving, dus zwemmen met deze bijzondere dieren is werkelijk een unieke ervaring bij ook nog eens het mooiste strand van Eilat.

De badplaats is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een centrum voor evenementen en happenings, dus het is leuk even uit te zoeken of er tijdens je vakantie iets interessants plaatsvindt, of om er zelfs je vakantie op af te stemmen natuurlijk! Zo trekt het jaarlijkse Red Sea Jazz Festival dat in de haven van Eilat gehouden wordt vele bezoekers en is zeer de moeite waard.

 

Woestijnsafari 

Verder kun je vanuit Eilat vele verschillende excursies – georganiseerd of op eigen houtje – ondernemen. Denk bijvoorbeeld aan een avontuurlijke woestijnsafari per kameel of jeep, of breng juist een bezoek aan de historische steden Jeruzalem en Tel Aviv. Behalve voor een zonnige strandvakantie is Eilat dus ook perfect als uitvalsbasis voor je vakantie in Israël.