wat te doen in israel

Jeruzalem

Jeruzalem is de hoofdstad van Israel en tegelijkertijd de grootste stad van het land. Bezoek de oude stad om de beroemde stadsmuren (Unesco Werelderfgoed) te bekijken en natuurlijk mag een bezoek aan de Tempelberg en de Klaagmuur niet ontbreken! Gedetailleerde informatie over de bezienswaardigheden van bijzonder Jeruzalem tref je hier.

 

Trendy Tel Aviv

Tel Aviv is booming. Deze levendige stad aan de Mediterraanse kust, groeit snel en de metropool is een bezienswaardigheid op zich. Veel Israelis noemen Tel Aviv ook wel 'hun New York'. Het noorden van de stad is het rijkste deel, hier vind je moderne gebouwen, wolkenkrabbers en culturele hot spots als het Nationale Museum van Israel. Jaffa, het zuiden van Tel Aviv, wordt gezien als de oudste regio van de stad. Loop door smalle steegjes naar de antieke haven (vroeger de belangrijkste van Israel), doe een wens bij de Wishing Bridge en bezoek de mooiste kerken van Tel Aviv.

Tip: Tel Aviv staat bekend om haar trendy 'beach scene'. De stranden zijn schitterend met aan de boulevard veel hippe hotels en restaurants en er worden, vooral 's zomers, veel festiviteiten georganiseerd.

 

De Dode Zee in Israel

De Dode Zee is een van de belangrijkste natuurlijke bezienswaardigheden van Israel. Het is het zoutste maar ook het mineraalrijkste en laagst gelegen meer ter wereld. De Dode Zee trekt jaarlijks talloze toeristen die in 'de laagst gelegen natuurlijke spa ter wereld' komen genieten van een helend modderbad en een geneeskrachtige 'duik' in het zoute water waar je rustgevend met een boek of krant in rond kunt dobberen, je blijft namelijk drijven in de Dode Zee! Voor velen heeft de combinatie van zouten en mineralen gunstige effecten op het lichaam.

 

Haifa, Eilat & Petra

Eilat is de populairste badplaats van Israel en is, gelegen aan de Rode Zee, een ideale duiklocatie om de onderwater wereld van Israel te ontdekken. Het is een van de zonnigste steden in Israel!

De magische steenstad Petra hoort officeel bij Jordanie, maar is vanuit Eilat in het zuiden van Israel prima per bus te bereiken. In het archeologische park vind je tempels, monumenten en zelfs een uit de rotsen gehakt amfitheater. Petra is uitgeroepen tot wereldwonder!

Haifa is de belangrijkste havenstad van Israel. Bezienswaardigheden in deze derde stad van Israel zijn o.a. tempels en Bijbelse gedenktekens als de grot van Elijah en je kunt in Haifa (vaak gratis) wonderschone tuinen bezichtigen. De omgeving van de stad kent veel hoogteverschillen, maar het centrum is vrij vlak en dus goed te voet te bezichtigen.

 

De rode zee

De Rode Zee is een van de beste duiklocaties ter wereld! Het koraalrif is eeuwenoud en bijna 800 kilometer lang. De badplaats om van de Rode Zee te genieten is Israel is Eilat. Lees meer over de Rode Zee.

Massada is een rotsvestiging op meer dan 400 meter hoogte in de Judea woestijn. Er lopen verschillende wandelpaden naar boven, maar er is ook een kabellift aanwezig. De ruines en het uitzicht zijn de klim 100% waard.

Ein Gedi National Park is een bijzonder natuurreservaat in de Dode Zee vallei. Bezoekers kunnen hier vogels en woestijndieren bekijken, maar ook prachtig wandelen langs watervallen, grotten, rivierbeekjes en tempels.

Ceasaria, een kleine, maar vermogende stad aan de Middellandse Zee kust is voorzien van een archeologisch park. Je treft hier de overblijfselen van een Romeinse stad, aangelegd voor niemand minder dan Caesar.

Het meer van Galilea  in het noordoosten van Israel is een belangrijke gedenkplaats. Volgens de Bijbel liep Jezus hier onder andere over het water. Vanuit de plaatsen Kinneret en Tiberias kun je dagtrips maken.

 

Kibboets

Een kibboets (kibbutz) is een soort leefgemeenschap waar mensen vanuit de hele wereld voor een korte of langere periode kunnen verblijven. In ruil voor onderdak en maaltijden doen zij vrijwilligerswerk. Veel kibboetsen stellen hun bedrijfje open voor bezoekers. Duik de Israelische cultuur in en geniet van deze unieke bezienswaardigheid!