Noord Amerika


Amerika en Canada worden vaak in één adem genoemd. Er zijn, naast alle verschillen, dan ook veel overeenkomsten: prachtige steden met immense wolkenkrabbers, een onovertroffen natuur zoals bijvoorbeeld de Rocky Mountains en de Grand Canyon, en de oude indiaanse geschiedenis, die op sommige plaatsen nog steeds zichtbaar is. Tel hierbij de heerlijke Amerikaanse muziek, de Franse sfeer in sommige Canadese steden en de enorme diversiteit van beiden landen op, en u heeft alle ingrediënten voor een fantastische vakantie!

Reistips Noord Amerika. Zoek en vind je weg in dit prachtige werelddeel zo als wij dat doen. Maak gebruik van de links die handig zijn bij het plannen van je reis door Noord Amerika.Heb jij nog suggesties mail ons dan.

New York on camera

Landen die wij bezochten in Noord Amerika


Canada

Canada is het op één na grootste land en qua natuurschoon misschien wel het mooiste land ter wereld. De variatie is enorm: u vindt er prachtige berggebieden, adembenemende meren, uitgestrekte prairies, dichte wouden en indrukwekkende oceaankusten. Kortom, een wereld aan ongerepte natuur! Aan de andere kant kent het de wereldse steden Vancouver, Montréal en Toronto.


USA

De laatste jaren hebben wij veel rondgereisd met ons gezin in de USA. Met goed geasfalteerde wegen, prima bewegwijzering en een behulpzame bevolking, is Amerika een uitstekend land om zelf per huurauto te bereizen. Met hoogtepunten als; Grand Canyon, Yosemite en Zion, de bruisende steden New York en San Francisco en de stranden van Florida en nog veel meer.

Noord-Amerika

Dit continent dat in zijn geheel op het noordelijk halfrond gelegen is en bijna helemaal omringd wordt door zeeën en oceanen.

In het noorden grenst Noord-Amerika aan de Noordelijke IJszee, in het oosten aan de Atlantische Oceaan en in het westen aan de Grote of Stille Oceaan (Engels: Pacific Ocean) en de Beringzee. De Beringstraat, gelegen tussen de Grote Oceaan en de Noordelijke IJszee, scheidt Noord-Amerika (Verenigde Staten, Alaska) van Azië (Rusland, Siberië) en heeft een breedte van slechts 85 km. In het zuiden grenst Noord-Amerika aan de Caraïbische Zee en aan Midden Amerika. Noord- en Zuid-Amerika worden gescheiden door de regio Darién (ook wel Darién Gap genoemd) op de grens van Colombia en Panama. Ook het Panamakanaal wordt wel als de grens tussen Zuid- en Noord-Amerika beschouwd.

Noord-Amerika heeft een oppervlakte van ca. 24.346.000 km2 en is daarmee qua grootte het derde continent op aarde, na Azië (43.820.000 km2) en Afrika (30.370.000 km2).