USA


De laatste jaren hebben wij veel rondgereisd met ons gezin in de USA. Met goed geasfalteerde wegen, prima bewegwijzering en een behulpzame bevolking, is Amerika een uitstekend land om zelf per huurauto te bereizen. Met hoogtepunten als; Grand Canyon, Yosemite en Zion, de bruisende steden New York en San Francisco en de stranden van Florida en nog veel meer.


New York

De Big Apple New York de city that never sleeps is naar onze mening een van de mooiste, kleurrijkste en overwelvende steden op aarde.New York is de grootste stad van de Verenigde staten, een gigantische metropool waar miljoenen Amerikanen en expats wonen en werken.Bekend van talloze series zoals CSI New York, Gossip Girl en Sex & The City. New York een stad die je gezien moet hebben.

Californie

Californië is een staat gelegen aan de westkust van de Verenigde Staten van Amerika. Deze derde staat van het land vormt een belangrijke toeristische bestemming. In Californië liggen bekende grote steden zoals San Francisco, Los Angeles en San Diego. Daarnaast barst het in de staat van het natuurschoon met prachtige bergformaties en uitstekende skigebieden, fraaie meren waar jong en oud komen om te kamperen. Stranden die tot de mooiste van de VS behoren, woestijnen waar je soms nog geweldige authentieke dorpjes tegenkomt. 

Washington

Washington DC is de hoofdstad van de Verenigde Staten van Amerika. Binnen de stadsgrenzen van dit politiek kloppend hart van Amerika zijn veel historische en wetenschappelijke bezienswaardigheden te vinden. Denk aan alle overheidsgebouwen zoals het witte huis, US Capitol, Thomas Jefferson gebouw, NASA hoofdkwartier.

Los Angeles

Los Angeles in Californië: stad van dromen, Stad der Engelen. De op één na grootste stad van de Verenigde Staten heeft verschillende bijnamen. De meest gebruikte naam is de afkorting L.A., waarmee het grootste deel van de wereldbevolking zonder na te denken weet om welke stad het gaat. Dat dankt Los Angeles vooral aan de aanwezigheid van de entertainment industrie. Hollywood staat natuurlijk bekend als dé plek waar de internationale films vandaan komen .

San Francisco

San Francisco is een stad gelegen in de staat Californië, aan de westkust van de Verenigde Staten van Amerika.Typerend voor San Francisco zijn de vele heuvels. De stad is in totaal op 43 heuvels gebouwd, waardoor je in televisieprogramma's en films die zich in San Francisco afspelen bijna altijd hoogteverschillen ziet. Volgens velen die Amerika een beetje kennen is San Francisco één van de leukste steden.

Atlanta

Je zou het niet zeggen maar Atlanta is een van de meest bekende steden in Amerika. In deze stad Atlanta gaan oud en modern hand in hand. Zuidelijke tradities en moderne wolkenkrabbers zorgen voor een bijzondere mix. Als geboorteplaats van Martin Luther King, Jr. en belangrijke plaats uit de Amerikaanse Burgeroorlog zijn er veel monumenten en historische musea te vinden. In de buurt van het Centennial Olympic Park vind je diverse topattracties, zoals het CNN Center, het Georgia Aquarium (een van de grootste aquaria ter wereld) en World of Coca-Cola.

Florida

De staat Florida is voor zowel kinderen als volwassenen een waar paradijs. Nergens ter wereld vindt je zoveel vertier voor jong en oud als hier in Florida. De meest zuidelijke staat van Amerika is per vliegtuig binnen een uur of tien vanuit Nederland te bereiken. De meest bezochte delen van Florida zijn Miami, Tampa, Florida Keys, Orlando, Fort Myers, Sanibel Island, Fort Lauderdale en Daytona Beach. Voor de kinderen zal het meeste vertier te vinden zijn in Orlando.

San Diego
In een stad als San Diego raak je haast niet uitgekeken. Alleen al de enorme kustlijn biedt genoeg mogelijkheden voor vertier. De vele stadsparken, winkelcentra's, parken als SeaWorld en Legoland en de mooie plaatsen als Balboa Park maken van deze kustplaats tegen de grens van Mexico een waar toeristenparadijs. Zowel overdag als ‘s avonds is er eigenlijk altijd wat te doen of te bezichtigen.

Hawaii

Hawaii is een bestemming die bij velen tot de verbeelding spreekt. Deze vulkanische eilanden zijn vooral bekend als vakantiebestemming met prachtige stranden en luxe hotels.De hoogste berg van Hawaii ‘Mauna Kea’ ligt op het grootste eiland van Hawaï. Deze slapende vulkaan telt een hoogte van 10.230 meter, waarvan het grootste gedeelte onder de zeespiegel ligt. Op de top van deze vulkaan is het Mauna Kea observatorium te vinden. Hawaï bestaat uit 137 eilanden. Echter de meest bekende en bewoonbare eilanden zijn er maar acht: Hawaï, Maui, Kaho’olawe, Lanai, Molokai, Oahu, Kauai, Niihau. Doordat het klimaat er vrij stabiel is, trekt deze vijftigste staat van de Verenigde Staten jaarlijks miljoenen bezoekers. Nog altijd zijn er vele rituelen en gebruiken te bespeuren, waarvan de Huladans en de bloemenkrans toch wel de meest bekende zijn.

Nationale parken USA

Ondek de nationale parken in de USA. Gedurende de 19e eeuw ontstond de gedachte om gebieden met bijzonder natuurschoon onder speciale bescherming te plaatsen. In het jaar 1872 wees het Amerikaanse congres Yellowstone, in de staat Wyoming, aan als het eerste nationale park van Amerika (en van de wereld). Inmiddels zijn er bijna 60 nationale parken in het land.