Oceanie


Willem Janszoon, Abel Tasman en James Cook zijn u al voorgegaan. Treed in hun voetsporen en ontdek de twee grootste eilanden van dit werelddeel: Australië en Nieuw-Zeeland. Net als zij zult u zich verbazen over de adembenemende natuur van Australië: woestijnen, de fascinerende outback, de regenwouden en de kleurrijke koraalriffen. Het land van de Maori, Nieuw-Zeeland, zal u verrassen met prachtige zandstranden, romantische baaien, vulkanische gebieden, fjorden en gletsjers. Een bezoek aan de bruisende steden Sydney en Auckland mag u zeker niet overslaan!

Reis tips zoek en vind je weg in dit prachtige werelddeel zo als wij dat doen. Maak gebruik van de links die handig zijn bij het plannen van je reis door Oceanie

Australie on camera


Australie

Australië is een paradijs voor backpackers en een land van extremen. Haar grootste attractie is zonder enige twijfel de schoonheid van het land. Het varieert van eindeloze zonovergoten stranden tot intens dichte regenwouden, van eenzame outback dorpjes tot bruisende steden.

Nieuw Zeeland

Nieuw Zeeland is vernoemd naar de Nederlandse provincie Zeeland. In het Maori heet het land Aotearoa. Het land is eind 1642 door de Nederlandse ontdekkingsreiziger Abel Tasman ontdekt, die toen nog dacht te maken te hebben met het zuiden van Zuid-Amerika. Nieuw-Zeeland is één van de meest geïsoleerd gelegen landen ter wereld.

Op Kiribati na ligt geheel Oceanië op het zuidelijk halfrond. Tot Oceanië rekenen wij  Australië, Nieuw-Zeeland, Nieuw-Guinea en een groot aantal (ei)landen. De totale landoppervlakte van Oceanië bedraagt ca. 9.015.000 km2 en het is daarmee het kleinste continent op aarde