Backpacker met hamer geslagen

Gepubliceerd op 10 februari 2016 om 17:05

Ernstig toegetakeld, naakt en gillend van angst rende een jonge vrouw gisteravond vier vissers tegemoet in het nationaal natuurpark Coorong, in het zuidoosten van Australië. Ze was ontsnapt aan de man die het gemunt had op de levens van haar en een vriendin.

De stomverbaasde mannen brachten de vrouw in veiligheid en sloegen groot alarm bij de politie. Die vond niet veel later de andere, eveneens ernstig verwonde vrouw in het uitgestrekte natuurgebied.

De jonge slachtoffers - backpackers - zijn volgens de autoriteiten vermoedelijk afkomstig uit Europa. Ze hadden de man die hen later aanviel gistermiddag ontmoet en verbleven met z'n drieën in Coorong. Dat gebeurt daar vaker. En dus er leek niets aan de hand, totdat de sfeer in de avond plotseling omsloeg.


Stabiele toestand
De man zou een van de jonge vrouwen hebben vastgebonden en sloeg een van de slachtoffers met een hamer op het hoofd. De ander werd door hem overreden. Beide zijn met ernstige verwondingen opgenomen in het ziekenhuis. Hun toestand is stabiel. Uit welk Europees land ze precies komen, is door de autoriteiten (nog) niet bekendgemaakt.

De 59-jarige man, een Duitser, werd later aangehouden. Hem wordt ontvoering en poging tot doodslag ten laste gelegd, melden Australische media.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.